Rīgā no ugunsgrēka dzīvojamā mājā izglābti septiņi cilvēki, tostarp divi no ēkas jumta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pagājušajā naktī Rīgā no ugunsgrēka dzīvojamā mājā izglābti septiņi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Izsaukums plkst.1.50 saņemts uz Valentīna ielu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatējuši, ka trīsstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī deg mantas piecu kvadrātmetru platībā, kā arī blakus esošās telpas grīda septiņu kvadrātmetru platībā.

No piedūmotās ēkas izglābti septiņi cilvēki, no kuriem pieci ar glābšanas masku palīdzību izvesti pa iekšējām kāpnēm, bet vēl divi nocelti no ēkas jumta ar trepju palīdzību. Ap plkst.4.06 ugunsgrēks likvidēts.

Platības ziņā vakar lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Skultē, kur 90 kvadrātmetru platībā degušas trīs dārza mājas un šķūnis. Ugunsgrēka likvidēšanai bija nepieciešamas vairāk nekā trīs stundas.

Palīdzība sniegta arī dzīvniekiem - Rīgā no kokiem vajadzēja nocelt divus kaķus, bet Rēzeknē no ezera bija jānoceļ trīs stirnas.

Kopumā aizvadītajā diennaktī saņemti 38 izsaukumi, no kuriem 14 bija uz ugunsgrēkiem, 19 uz glābšanas darbiem, bet pieci bijuši maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu