Jaunā valdība gados vecāka par iepriekšējo; vai tādēļ jēdzīgāka?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Māra Kučinska (ZZS) topošā valdības vidējais vecums būs nedaudz lielāks nekā Laimdotas Straujumas (V) valdībai tās apstiprināšanas brīdī, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija. Liela daļa ministru ir daudzbērnu vecāki.

Ja Straujumas vadītās valdības vidējais vecums apstiprināšanas brīdī bija 47,9 gadi, tad

jaunā valdība ir «par diviem gadiem vecāka» un tās vidējais vecums ir 49,9 gadi.

Gados vecākais valdības ministrs būs zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), bet jaunākā - finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministru vidējais bērnu skaits nav mainījies - tie ir 2,4 bērni.

Daudziem no ministriem ir vairāk par diviem bērniem. Rekordisti šajā ziņā ir labklājības ministrs Jānis Reirs (V), kuram ir pieci bērni, kā arī finanšu ministre Reizniece-Ozola un tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), kuriem katram ir pa četriem bērniem. Pa trim bērniem ir aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim (ZZS), zemkopības ministram un ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam (V).

Valdības locekļi nāk no dažādām Latvijas vietām

- Rīgas, Dobeles novada, Jūrmalas, Ventspils, Jaunpiebalgas novada un Strenču novada.

Jaunajai valdībai salīdzinājumā ar iepriekšējo būs nedaudz pieaugusi pieredze darbā Ministru kabinetā - no vidēji 28 līdz 30 mēnešiem.

Vislielākā pieredze valdības darbā ir Dūklavam - 55 mēneši jeb 4,5 gadi. Tikai jaunajam ekonomikas ministram nav valdības darba pieredzes. Jaunajam premjerministram Kučinskim pieredze valdības darbā ir 24 mēneši.

Jaunajiem ministriem ir dažādas specialitātes - ir gan mediķis, gan juristi, ģeogrāfs, ekonomisti, sporta pedagogi un inženieri.

Sešiem valdības locekļiem nav parādsaistību, bet pārējiem tādas ir.

Vislielākās parādsaistības ir Reiram - 161 405 eiro.

Tikmēr pieciem ministriem nav uzkrājumu, bet vienlaikus viņi ir aizdevuši naudu, piemēram, iekšlietu ministrs ir aizdevis 40 000 eiro, bet veselības ministrs aizdevis 4,4 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu