Pērn seši policisti izdarījuši pašnāvību; Ķuzis satraucies

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pērn seši likumsargi izdarīja pašnāvības; šāds skaits ir satraucošs, ceturtdien Valsts policijas gada pārskata sanāksmē teica Valsts policijas šefs Ints Ķuzis.

Viņš norādīja, ka salīdzinot ar citiem gadiem, tas ir nebijis gadījums. Lai analizētu notikušo, pērn veiktas arī konsultācijas ar psihologiem.

Analizējot savu kolēģu pašnāvības gadījumus, secinājusi, ka

tām pamatā bijuši sociāli ekonomiskie apstākļi, proti, kredīti, atkarības, problēmas ģimenes dzīvē.

«Skaidrs ir tas, ka

visos gadījumos to varēja redzēt un nojaust, ka kaut kas nav kārtībā,»

teica policijas priekšnieks.

Ķuzis sanāksmē vērsās arī pie vadītājiem. «Tas attiecas arī uz vadītājiem, vadītājiem nav tikai jāsaņem lielāka alga, jādod pavēles, bet arī jāseko līdzi, kas notiek ar darbiniekiem,» teica Ķuzis un piebilda, ka

pārsvarā visi policisti sev dzīvību atņēma ar likumsargiem pieejamajiem līdzekļiem.

Jau ziņots, ka ceturtdien notiek Valsts policijas gada pārskata sanāksme. Par Valsts policijas darba rezultātiem un attīstības tendencēm runā Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, kā arī citas amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu