Stradiņa slimnīcā turpmāk visi pacienti saņems informāciju par izmaksām pirms ārstēšanās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Turpmāk visi Stradiņa slimnīcas pacienti saņem informāciju par iespējamām izmaksām un terapijas plānu pirms ārstēšanās uzsākšanas, informēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Mārketinga un komunikācijas daļas vadītāja Lāsma Sīle.

Līdz šim šāda prakse bija ieviesta atsevišķās nodaļās.

Sīle informē, ka,

turpinot jau uzsāktās pārmaiņas, Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā tiek reorganizētas vairākas struktūrvienības ar mērķi uzlabot ārstniecības kvalitāti un konkurētspēju.

Uzsākta reorganizācija Neatliekamās medicīnas centrā, Patoloģijas institūtā, slimnīcas Aptiekā, Ķirurģijas klīnikā. Apvienojot divas nodaļas, ir izveidots Plaušu slimību un torakālās ķirurģijas centrs.

Uzsāktās izmaiņas Neatliekamās medicīnas centrā skar pacienta veselības stāvokļa izvērtēšanu uzreiz pēc ierašanās centrā un atbilstoši novērtējumam jeb veselības stāvokļa smaguma pakāpei tiek organizēta tālākā palīdzības sniegšana. Neatliekamo medicīnisko palīdzību Stradiņa slimnīcā nedēļā saņem vidēji 1400 pacientu. Pārmaiņu rezultātā vidējais pacienta uzturēšanās laiks centrā tiks samazināts aptuveni no 6 stundām līdz 4 stundām. Neatliekamās palīdzības centrā tiks paplašinātas telpas, izremontējot nulles stāva zonu.

Slimnīcas ārstniecisko darbu kopā nodrošina 30 klīnikas, centri un institūti.

Lai ieviestu caurskatāmu un vienotu pārvaldību visās struktūrvienībās, ir izvērtēta līdzšinējā prakse un noteikti kopējie mērķi.

Izvērtējot Patoloģijas institūta darbu, ir saņemti vairāki priekšlikumi no Medicīnas padomes un iesaistītajiem speciālistiem par veicamajiem pasākumiem, lai paaugstinātu histoloģisko izmeklējumu kvalitāti un saīsinātu to izpildes laiku, kas ir būtiski onkoloģisko un daudzu citu saslimšanu diagnostikā un tālākās piemērojamās ārstēšanas taktikas izvēlē.

Reorganizācija notikusi pneimonoloģijas un torakālās ķirurģijas jomā – apvienojot pneimonologus un torakālos (plaušu) ķirurgus no līdzšinējām divām nodaļām un piesaistot jaunus kvalificētus speciālistus.

Šā gada pirmajā pusgadā plānots apvienot divas līdzīga profila ķirurģijas nodaļas. Blakus apvienotajai nodaļai tiks izveidotas intensīvās terapijas palātas ķirurģiskiem pacientiem.

Slimnīcas aptiekā tiek analizēti medikamentu uzskaites un aprites jautājumi. Pašlaik tiek ieviesta elektroniska medikamentu pieprasījumu nosūtīšana.

Slimnīca ieviesusi jauninājumus iekšējās e-veselības informācijas sistēmas papildināšanā, kas jau šodien ļauj veidot caurskatāmas rindas uz pakalpojumiem, samazina papīra dokumentāciju, nodrošina datu kontroli, informē Sīle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu