Straujuma Kučinskim vēl piecas stundas miega ik dienu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nododot premjera amata pilnvaras, bijusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») ceturtdien jaunajam valdības vadītājam Mārim Kučinskim (ZZS) vēlēja vismaz piecas stundas miega ik dienu. Straujuma ceturtdien sagaidīja Kučinski Ministru kabinetā un apsveica ar jauno amatu.

«Es apzinos, kādu atbildību jūs šodien uzņematies. Es jums vēlu izturību, veselību un drosmi pieņemt lēmumus, arī tādus, par kuriem dažkārt ir grūti rast vienošanos starp trīs koalīcijas partneriem,» viņa pauda.

Bijusī valdības vadītāja norādīja, ka Kučinski pazīst jau sen - kopš viņš bija Valmieras mērs.

«Es ticu, ka jums ir šī drosme. Man nevienu mirkli nav šaubu, ka varētu būt kādas problēmas. Bet vieglas dienas jau nebūs,» smejoties noteica politiķe.

Viņa vēlēja Kučinskim, lai viņiem ik dienas būtu piecas stundas miega. Savukārt viņa biroja vadītājam Straujuma vēlēja stingri stāvēt un ne visus ielaist, kuri vēlas tikt pie jaunā Ministru prezidenta. «Lai jūs būtu kā mūris, kas aizsargā un palīdz,» sacīja bijusī premjerministre.

Straujuma ceturtdien simboliski nodeva amata pilnvaras jaunajam valdības vadītājam Kučinskim, papildinot vēsturisko Ministru prezidentu fotogaleriju un piestiprinot simbolisko naglu Ministru prezidenta karoga kāta.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē apstiprināja Kučinska valdību, aģentūra BNS uzzināja parlamentā. Par Kučinska valdību balsoja 60 koalīcijas partiju deputāti, savukārt 32 opozīcijā esošie politiskie spēki bija pret.

Kučinska valdībā darbu turpinās 11 ministri no iepriekšējā Ministru kabineta, līdzšinējos amatus saglabās astoņi ministri, savukārt trīs ministri vadīs citas ministrijas.

Jauno valdību veidos līdzšinējie koalīcijas partneri - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), Nacionālā apvienība (NA) un partija «Vienotība».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu