Valsts prezidents videouzrunā sveic Kučinski, uzskaitot darāmos darbus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa videouzrunā jaunā Ministru kabineta svinīgajā sēdē prezidents izteicis gandarījumus, ka uzrunātajam Mārim Kučinskim izdevies izveidot Ministru kabinetu, par kuru nobalsojusi Saeima. Viņš uzsvēra, ka lai atjaunotu sabiedrības uzticību Latvijas valsts varai kopumā, ir nepieciešams neatlaidīgs darbs jaunās valdības deklarācijā ietverto uzdevumu īstenošanā.

Jaunais Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ir gandarīts par Saeimas lēmumu apstiprināt viņa vadītu valdību un sola ieklausīties arī opozīcijas kritikā.

Kučinskis īpaši sasauktā preses konferencē pēc apstiprināšanas amatā pauda: «Es, protams, esmu gandarīts, ka šo mēnešu sagatavošanās darbs un sarunu process ir noslēdzies ar pozitīvu vienošanos, ar šodienas balsojumu, manis vadītās valdības apstiprināšanu,» teica Kučinskis.

Viņš atzina, ka Saeimas deputātu debates ir bijušas interesantas un daudz kur ieklausīsies.

«Bet es to uztveru kā ļoti milzīgu avansu, ko šobrīd man ir devusi Saeima, tas ir liels avanss arī no sabiedrības. Visā šajā laikā, kad es tiku izvirzīts kā kandidāts, tas bija fantastisks atbalsts, ko sajutu, kā cilvēki dod uzticēšanoss,» pauda jaunais premjers.

Ministru prezidenta amatu Kučinskis uztver kā izaicinājumu un kārtējo darbu.

«Es jau esmu darbā, man nav laiks priecāties. Ir jāsāk domāt par to, ko mēs darīsim rīt, pirmdien un tālāk. Ir bijuši jautājumi par deklarācijā ambicioziem mērķiem un uzstādījumiem. Ja mēs to neuzliksim, baidīsimies par to runāt, neko arī neizdarīsim. Mēs varam gūt panākumus tikai tad, ja visi kopā strādāsim. Ar dialogu, ar katru ministru būs smagi jāstrādā,» viņš atklāja.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē apstiprināja Kučinska valdību, aģentūra BNS uzzināja parlamentā. Par Kučinska valdību balsoja 60 koalīcijas partiju deputāti, savukārt 32 opozīcijā esošie politiskie spēki bija pret.

Kučinska valdībā darbu turpinās 11 ministri no iepriekšējā Ministru kabineta, līdzšinējos amatus saglabās astoņi ministri, savukārt trīs ministri vadīs citas ministrijas.

Jauno valdību veidos līdzšinējie koalīcijas partneri - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), Nacionālā apvienība (NA) un partija «Vienotība».

Savos amatos jaunajā Ministru kabinetā no «Vienotības» paliks iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Savukārt ekonomikas ministra krēslā sēdīsies līdzšinējais Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens, kurš ieņems arī premjera biedra posteni, par izglītības un zinātnes ministru strādās līdzšinējais Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis, bet labklājības ministru - līdzšinējais finanšu ministrs Jānis Reirs.

No ZZS valdībā joprojām strādās arī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, savukārt līdzšinējais labklājības ministrs Uldis Augulis būs satiksmes ministrs, bet līdzšinējā ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola sēdīsies finanšu ministres krēslā.

Visi trīs NA ministri, kuri strādāja Laimdotas Straujumas valdībā, turpinās darbu arī Kučinska Ministru kabinetā - gan tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, gan vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, gan arī kultūras ministre Dace Melbārde.

Valsts prezidents 13.janvārī aicināja Kučinski veidot jaunu Ministru kabinetu pēc tam, kad pērn 7.decembrī no amata atkāpās līdzšinējā Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība»).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu