VNĪ pārsūdzēs Rīgas būvvaldes negatīvo lēmumu par Okupācijas muzeja rekonstrukciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) pārsūdzēs Rīgas būvvaldes negatīvo lēmumu par Okupācijas muzeja rekonstrukciju, pavēstīja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons.

Būvvaldes lēmumu var pārsūdzēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentam. Pārsūdzība būs jāizskata mēneša laikā.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka būvvalde 5.februārī atteica izdot būvatļauju Latvijas Okupācijas muzeja rekonstrukcijas projektam «Nākotnes nams», kura autors ir arhitekts Gunārs Birkerts. Būvvalde pamatoja, ka nav iesniegts koriģēts būvprojekts un cita pieprasītā informācija. Tāpat neesot lūgts termiņa pagarinājums.

VNĪ būvvaldē vērsās pērn maijā. Būvvalde iepriekš informēja, ka būvprojektam nav pievienoti Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomes, kā arī Rīgas pilsēta arhitekta atzinumi par būvniecības ieceri, kā arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas atzinums par Okupācijas muzeja kultūrvēsturiskās vērtības līmeni.

Pērn novembrī VNĪ tika prasīts divu mēnešu laikā iesniegt būvvaldē koriģētu būvniecības ieceri. Tāds neesot saņemts un nebija saņemts pozitīvs pilsētas arhitekta atzinumus, iepriekš informēja būvvalde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu