«Mozaīka» tiesībsargam iesniedz sūdzību par Rīgas mikroautobusu Valentīndienas akciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Biedrība «Mozaīka», kas pārstāv homoseksuālu cilvēku intereses, tiesībsargam iesniegusi sūdzību par «Rīgas mikroautobusu satiksmes» Valentīndienas akciju, informēja biedrība.

Pasažieru pārvadātājs paziņojis, ka 14.februārī «dāvā iespēju, mīlošiem pāriem - viņam un viņai, nokļūt ar minibusu uz kādu īpaši romantisku vietu Rīgā bez maksas, ja pāris savu mīlestību, apliecinās ar skūpstu minibusa vadītāja priekšā».

«Mozaīka» uzskata, ka akcija ir pretrunā spēkā esošajām tiesību normām, jo diskriminē pakalpojuma saņēmējus gan seksuālās orientācijas, gan dzimuma dēļ.

Biedrība norāda uz Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvenciju un uz Patērētāju tiesību aizsardzības likuma normām. Latvijā ir ievērojama dzimumu disproporcija, kad sieviešu ir vairāk nekā vīriešu, tādēļ akcija nostāda mazāk labvēlīgā situācijā arī sievietes, pauž biedrība, aicinot uzņēmumus Latvijā savus īpašos piedāvājumus un akcijas attiecināt uz visiem cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu