Tiesās divus vīriešus, kuri kādu personu nosita un izģērba

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Prokuratūra tiesai nodevusi lietu, kurā divi vīrieši apsūdzēti par kāda cilvēka aplaupīšanu un nosišanu, pavēstīja prokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina.

Šā gada 3.februārī Valkas rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par to, ka nodarīja tīšu smagu miesas bojājumu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bija par iemeslu cietušā nāvei, izdarīja personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās svešas kustamas mantas nolaupīšanu, kā arī viena no šīm personām izdarīja divas zādzības nelielā apmērā, bet otra persona – tīši iznīcināja cietušās personas pasi.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai abi apsūdzētie vīrieši 2015. gada 3.oktobrī atrodoties Smiltenē , personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, saskaņoti darbojoties, pielietojot pret cietušo personu vardarbību, nolaupījuši cietušajam vīrietim piederošo naudu ne mazāk kā piecu eiro apmērā.

Vēlāk abi apsūdzētie, personu grupā, saskaņoti darbojoties, mantkārīgu tieksmju vadīti, ne mazāk kā 15 minūtes sita cietušo pa dzīvībai svarīgiem orgāniem, pēc tam cietušo izģērba un atstāja piekautu līdz bezpalīdzības stāvoklim guļot, kā rezultātā iestājās viņa nāve.

Tāpat viens no apsūdzētajiem paņēma no cietušā virsjakas kabatas izņemto pasi un to sadedzināja, tādējādi tīši iznīcinot dokumentu, kas piešķir tiesības privāto un publisko tiesību jomā.

Savukārt otrs apsūdzētais atklāti nolaupīja cietušajam piederošo mobilo telefonu 15 eiro vērtībā.

2015. gada 2. oktobrī otrs apsūdzētais, atrodoties uz ielas citā pilsētā Valkā, izrāva kādai sievietei no rokām naudas maku ar tajā esošo naudu un aizskrēja, tādējādi nodarot cietušajai mantisko zaudējumu ne mazāku kā 45 eiro apmērā.

Viens apsūdzētais vīrietis saukts pie kriminālatbildības par divu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas, par viena noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas un par viena noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas.

Otram apsūdzētajam apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 274. panta pirmās daļas, 176. panta otrās daļas un 125. panta trešās daļas.

Krimināllieta izskatīšanai nodota Valkas rajona tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu