KM: «Rīgas cirka» aktuālākais uzdevums ir plānot cirka tradīcijas turpināšanu Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

VSIA «Rīgas cirks» kā juridiska organizācija turpinās darbu un tās aktuālākais uzdevums ir plānot, kā turpināt Latvijā cirka tradīciju situācijā, kad nav iespējams rīkot cirka izrādes tai paredzētajā ēkā, informēja Kultūras ministrijā (KM).

KM šodien notikusi «Rīgas cirka» kapitāldaļu turētāja pārstāvju tikšanās ar cirka darbiniekiem. Sanāksmē tika detalizēti izskaidrota situācija un apsvērta cirka turpmākā darbība pēc vakar pieņemtā Būvniecības valsts kontroles biroja (BVK) un KM lēmuma slēgt cirka ēku, skaidro KM.

BVK lēmums nozīmē, ka drošības apsvērumu dēļ cirka ēkā tiek pilnībā apturēta publisku pasākumu - cirka izrāžu - rīkošana, jo cirka skatītāju tribīnes nav droši izmantojamas pilnai noslodzei. KM kā «Rīgas cirka» kapitāldaļu turētājai ir būtiska sabiedrības drošība, tāpēc KM pilnībā respektē un atbalsta BVK lēmumu, uzsver ministrijā.

Lai arī turpmāk iedzīvotājiem nodrošinātu cirka izrāžu pieejamību, cirka vadībai būs jāizmanto citi programmu veidošanas principi, piesaistot māksliniekus un organizējot viesizrādes, tādēļ vadības kompetencē šobrīd ir pieņemt lēmumus par turpmāko darbības modeli, no kura būs atkarīga arī personāla resursu plānošana, skaidro KM.

Šāds modelis, kad organizācija darbojas kā menedžmenta struktūra,

rīkojot pasākumus ārpus savām telpām, Latvijā jau veiksmīgi funkcionējot, piemēram, VSIA «Latvijas koncerti» rīko mūzikas pasākumus, aptverot gan Rīgu, gan Latvijas reģionus.

Pēc KM iniciatīvas «Rīgas cirks» ir izveidojis krīzes pārvarēšanas komisiju, lai kompleksi un operatīvi risinātu radušos situāciju un pēc iespējas ātrāk varētu atjaunot pilnvērtīgu cirka mākslas pieejamību skatītājiem. Komisijā strādās KM kultūrpolitikas, personāla, būvniecības un juridiskās jomas speciālisti, kā arī «Rīgas cirka» deleģētie pārstāvji. Komisija uz pirmo sēdi sanāks 15.februārī.

Kā ziņots, «Rīgas cirka» ēka nav droša ekspluatācijā un tās ekspluatācija jāpārtrauc nekavējoties, ceturtdien žurnālistiem sacīja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-T/LNNK).

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) iepazīstināja Kultūras ministriju ar pēdējā ēkas apsekojuma rezultātiem.

Melbārde norādīja, ka ēkas uzlabošana notiek nepārtraukti, taču valstij veikt kapitālieguldījumus traucēja 20 gadus ilgušās tiesvedības par ēkas īpašumtiesībām.

BVKB direktors Pēteris Druķis uzskata, ka Rīgas cirks var sabrukt un tas būtu jāslēdz ciet. Viņš uzskata, ka ēka nav piedzīvojusi nekādus uzlabojumus un īpašnieki neko neesot darījuši situācijas uzlabošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu