«Delna» plāno uzraudzīt tramvaja ceļa izbūvi Skanstes apkaimē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Biedrība «Sabiedrība par atklātību «Delna«» plāno uzraudzīt jaunas tramvaja līnijas posma izbūvi Skanstes apkaimē, Rīgā, pastāstīja «Delnas» direktors Gundars Jankovs. «Delna» saņēma Eiropas Komisijas apstiprinājumu veikt projekta uzraudzību savas kompetences robežās.

Patlaban organizācija gaida apstiprinājumu par finansējuma piešķiršanu, kurš pašlaik būs piešķirts četriem gadiem. Paša projekta ilgums paredzēts deviņu gadu garumā, līdz ar to «Delna» nākotnē meklēs jaunus finansējuma avotus, lai varētu turpināt veikt tramvaja līnijas posma izbūves uzraudzību.

Plašāka informācija par «Delnas» plānoto uzraudzību varētu būt pieejama tuvākā mēneša laikā, apliecināja Jankovs.

LETA jau ziņoja, ka turpmāko gadu laikā Rīgā ir plānots izbūvēt jaunu tramvaja līnijas posmu, kas savienos 6.tramvaja maršrutu un 5., 9.tramvaja maršrutu, lai nodrošinātu videi draudzīga elektrotransporta kustību Skanstes ielā, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» preses pārstāvis Viktors Zaķis.

Plānots, ka līnija tiktu izbūvēta pa maršrutu Pērnavas iela-Senču iela-Zirņu iela-Skanstes iela-Sporta iela. Jaunā posma garums plānots aptuveni 3,6 kilometri. Tāpat plānots rekonstruēt 5. un 9.tramvaja maršrutu infrastruktūru līdz pilsētas centram, kā arī tramvaju depo teritorijā Brīvības ielā 191. Rekonstruējamā posma garums plānots aptuveni trīs kilometri.

Projektā paredzēta arī 12 zemās grīdas tramvaju iegāde.

Projektu plānots realizēt, galvenokārt izmantojot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus - Eiropas Komisijas 2014.gada 11.novembrī apstiprinātās Latvijas izstrādātās Kohēzijas politikas fondu 2014.-2020.gada plānošanas perioda darbības programmā «Izaugsme un nodarbinātība» specifiskā atbalsta mērķa «Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu