Rosina ļaut kompensēt arī deputātu automašīnu uzturēšanas izdevumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Priekšlikumos izmaiņām Saeimas kārtības rullī deputāts Juris Šulcs (V) rosina ļaut kompensēt parlamentāriešiem ne tikai izdevumus par transporta izmantošanu, bet arī transportlīdzekļa uzturēšanas izmaksas.

Pašlaik deputātiem noteiktās normas apmērā var tikt kompensēti transporta un dzīvojamās telpas īres izdevumi. Kompensācijas apmērs deputātiem ir atkarīgs no dzīvesvietas - jo tālāk no Rīgas parlamentārietis dzīvo, jo lielāka kompensācija viņam pienākas.

Šulcs rosina saglabāt šo kārtību un noteikto izdevumu apmēru, tomēr ļaut kompensēt ne tikai sabiedriskā transporta izdevumus vai izdevumus par deputāta īpašumā vai valdījumā esoša transportlīdzekļa izmantošanu, bet arī uzturēšanas izmaksas, proti, servisa pakalpojumus.

Saeimas Juridiskā komisija šo likumprojektu pirms otrā lasījuma vērtēs otrdien, 16.februārī. Grozījumus Saeimas Kārtības rullī saistīti ar plānotājām izmaiņām Satversmē, kas paredz atteikties no deputātu administratīvās imunitātes.

Kā ziņots, Saeimas deputātiem par pagājušo gadu transporta un dzīvojamās telpas īres izdevumu kompensācijās kopumā izmaksāti 295 008 eiro. Kopumā deputātiem paredzētā kompensācijas norma visos mēnešos bija lielāka nekā izmantotā summa, jo vairāki deputāti neizmanto šo iespēju vai arī saņem kompensāciju, kas ir mazāka par paredzēto normu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu