Latvijas Islāma kultūras centrs pārvācas uz jaunām telpām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Islāma kultūras centrs pārdod savu īpašumu par 120 000 eiro un pārvācas uz jaunām telpām Rīgā, Avotu ielā, lai gan šādai rīcībai šķēršļus liek Rīgas pilsētas būvvalde, šodien vēsta laikraksts «Latvijas Avīze».

Centrs gatavojas pārvākties uz jaunu baltu divstāvu ēku Avotu ielā 19, tomēr ieceres bremzē savstarpējas nesaskaņas ar Rīgas pilsētas būvvaldi, kura apturējusi būvatļauju, un pagaidām jauno centra ēku nav iespējams nodot ekspluatācijā.

Jaunā centra ēka atrodas Avotu ielā posmā starp Čaka un Lāčplēša ielu. Šajā ēkā jau izvietoti Austrumu paklāji un reģistrētas divas musulmaņu draudzes. Centra vadītājs Hamza Jānis Lūciņš laikrakstam uzsver, ka centram esot pretenzijas par to, kā būvvalde izskatot pieteikumus attiecībā uz ēku.

«Mums pašiem ir mainījušās prasības, veidojam jaunu būvprojektu. Likumos ir noteikts, ka divu nedēļu laikā ir jāsniedz atbilde uz iesniegumu, bet pastāv arī tiesības atbildi sniegt laikā līdz četriem mēnešiem. Atbildi viņi mums nav snieguši, un būvvalde nenāk mums pretim,» sūrojas Hamza. Viņš noraida iepriekš medijos izskanējušās ziņas par to, ka centrs maldinot būvvaldi, apgalvojot, ka ēkā atradīsies mazāks cilvēku skaits, nekā tā tam paredzēta.

Rīgas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žūka norāda, ka būvvalde no centra puses tikusi maldināta, jo iepriekš dokumentācija iesniegta par būvi, kura ir paredzēta mazākam cilvēku skaitam, kas attiecīgi paredz mazāk striktas prasības būvniecībai un ēkas nodošanai ekspluatācijā.

Būvvalde pērn 18.februārī centram un tās pārstāvjiem nosūtījusi vēstuli, kurā norādījusi, ka būvvaldē papildu izvērtēšanai projektētājam jāiesniedz būvprojekta darba organizēšanas projekts, ugunsdzēsības pasākumu pārskats, ēkas energoefektivitātes novērtējums, kā arī pilns būvprojekta ekspertīzes atzinums, iekļaujot arī jau akceptētās sadaļas. Kā uzsver Žūka, toreiz būvvalde norādījusi - ja netiks iesniegta dokumentācija, būvvalde lems par nepieciešamību atcelt būvatļauju.

«Ņemot vērā, ka būvatļaujas derīguma termiņš bija beidzies 30. jūnijā, bet minētā dokumentācija būvvaldē nebija iesniegta, 12.augustā būvvalde pieņēma lēmumu atcelt būvatļauju,» uzsver Žūka. Pēcāk LIKC pārstāvji pārsūdzējuši būvvaldes lēmumu Rīgas pilsētas attīstības departamentā, un tas pērn novembrī nolēmis būvvaldes lēmumu atstāt negrozītu. Bez būvatļaujas un nepieciešamās dokumentācijas centra jauno ēku nav iespējams nodot ekspluatācijā. Projektu centra jaunajai ēkai izstrādājis SIA «2A projekts». Žūka norāda, ka «bumba» šajā procesā atrodas centra, nevis būvvaldes pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu