Islāma kultūras centrs cer drīzumā iesniegt dokumentus būvatļaujas saņemšanai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Cerams, ka tuvākajā laikā Latvijas Islāma kultūras centram būs iespējams iesniegt Rīgas pilsētas būvvaldes prasītos dokumentus un saņemt būvatļauju ēkai Avotu ielā 19, pauda centra preses sekretārs Ahmeds Roberts Klimovičs.

Viņš norādīja, ka ēkas arhitekti kontaktējas ar būvvaldi un gatavo visus nepieciešamos dokumentus. Iepriekš radušies pārpratumi, kuru dēļ dokumenti nav tikuši iesniegti laikā.

Klimovičs stāstīja, ka ideja par jauno centra ēku radusies pirms trim gadiem. «Projekts sākās vairāk nekā trīs gadus atpakaļ. Tad nebija tik daudz ārzemju studentu, un par bēgļiem vispār nebija runas,» stāstīja centra pārstāvis. Viņš norādīja, ka ēkas projekts ticis pārveidots tā, lai tas atbilstu aktuālajai situācijai un būtu piemērots lielāka daudzuma cilvēku uzņemšanai.

Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Ilze Žūka stāstīja, ka būvvalde pagājušā gada februārī nosūtījusi centram vēstuli par vairāku dokumentu nepieciešamību. Tajā bijis norādīts, ka ēka Avotu ielā 19 atbilst trešās grupas būves statusam, tādēļ nepieciešams iesniegt papildu dokumentus, tai skaitā būvprojekta ekspertīzi. Būvatļaujas derīguma termiņš noslēdzās pagājušā gada jūnijā. Tā kā būvvaldes prasītie dokumenti netika iesniegti, augustā būvvalde lēma par būvatļaujas atcelšanu.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Latvijas Islāma kultūras centrs plāno pārvākties uz jaunām telpām Avotu ielā 19, ko kavē tas, kas telpas nav nodotas ekspluatācijā. Pašlaik Islāma kultūras centrs atrodas Brīvības ielā 104.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu