Bičkovičs: Pirmais notiesājošais spriedums Zolitūdes lietā prasīs mēnešus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs pieļauj, ka pirmais notiesājošais spriedums Zolitūdes traģēdijas krimināllietā varētu būt pēc vairākiem mēnešiem.

«Ņemot vērā visu pieredzi, es domāju, ka šobrīd neviens neņemtos prognozēt šīs lietas izskatīšanu līdz dienām vai mēnesim. Pieredze par šāda apjoma lietām Latvijā nav pārlieku liela, bet katrā ziņā mēs varam prognozēt, ka tas būs daudzu mēnešu jautājums,» uz jautājumu, cik ilgs laiks būs nepieciešams līdz pirmajam reālajam notiešājošam spriedumam, piektdien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» pauda Bičkovičs.

AT priekšsēdētājs nevēlējās izteikt prognozes par to, cik ilgs laiks varētu būt vajadzīgs līdz galīgajam spriedumam.

«Par konkrētiem termiņiem šobrīd runāt ir pāragri,» viņš sacīja.

Bičkovičs norādīja, ka Zolitūdes lieta ir visapjomīgākā gan pierādījumu pārbaudes, gan liecību un ekspertu atzinumu ziņā.

Kopumā Zolitūdes traģēdijas krimināllietā par cietušajiem atzītas 263 personas. Lietā ir 144 liecinieki, tāpat piesaistīti desmit eksperti. Lietas apjoms esot ievērojams, tās materiāli apkopoti 80 sējumos. Apsūdzību uzturēs Agris Skradailis, Kaspars Cakuls un Jekaterina Kušakova.

Rīgā, Zolitūdē, veikalā «Maxima» 2013.gada 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji, bet ievainoti tika vēl vairāki desmiti cilvēku.

Priedaines ielas 20 projekta attīstītājs bija «Homburg Zolitude», kas pieder Nīderlandē reģistrētam investīciju fondam «Homburg Eastern Europe Fund B.V.», kura īpašnieki ir aptuveni 800 privātpersonu.

Tirdzniecības kompleksu būvējusi būvkompānija «Re&Re», bet ēku projektējusi arhitektu firma «Kubs». Veikala ēka Zolitūdē, Priedaines un Anniņmuižas ielu krustojumā, pabeigta 2011.gada nogalē.

«Homburg Zolitude» piederēja sabrukušā «Maxima» veikala jumta virsējā daļa, pazemes autostāvvieta un blakus uzbūvētais daudzdzīvokļu nams. Tirdzniecības platību īpašnieks ir «Tineo», kas savukārt ēku iznomāja mazumtirgotājam «Maxima Latvija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu