Aptauja: Militāra konflikta gadījumā valsti pamestu trešdaļa iedzīvotāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Gadījumā, ja Latvijā izceltos ārēju spēku izraisīts militārs konflikts, valsti pamestu nedaudz vairāk par trešo daļu aptaujāto iedzīvotāju, bet tajā paliktu puse, liecina aizvadītā gada novembrī pēc Aizsardzības ministrijas (AM) pasūtījuma Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs «SKDS» veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja.

Jautāti, kā viņi rīkotos, ja Latvijā izceltos ārēju spēku izraisīts bruņots konflikts, 51% Latvijas iedzīvotāju norādīja, ka viņi valstī paliktu, tajā skaitā 24% atbildēja, ka Latvijā «noteikti paliktu». To, ka šajā gadījumā no valsts aizbrauktu, atzina 37%, tajā skaitā «noteikti aizbrauktu» - 14%.

Analizējot sociāldemogrāfisko grupu atbildes, vērojams, ka visbiežāk nekā caurmērā to, ka Latvijā paliktu, norādīja vīrieši, respondenti, kuriem ir 46 gadi un vairāk, aptaujātie ar pamata vai vidējo izglītību, pētījuma dalībnieki ar latviešu sarunvalodu ģimenē, nestrādājošie, iedzīvotāji ar vidēji zemiem, vidējiem vai augstiem ienākumiem, Pierīgā, Vidzemē vai Zemgalē dzīvojošie, kā arī lauku apvidu iedzīvotāji.

Savukārt to, ka no Latvijas aizbrauktu, biežāk nekā caurmērā atzina sievietes, respondenti vecumā no 17 līdz 45 gadiem, aptaujātie ar augstāko izglītību, iedzīvotāji ar krievu sarunvalodu ģimenē, strādājošie, aptaujas dalībnieki ar zemniem ienākumiem, kā arī Latgalē dzīvojošie.

AM informē, ka 2015.gada novembrī pēc ministrijas pasūtījuma «SKDS» veica Latvijas iedzīvotāju aptauju, kurā respondentiem lūdza novērtēt gada laikā notikušās izmaiņas aizsardzības jomā un paust savu vērtējumu par aktuāliem aizsardzības jautājumiem.

Nejaušā izlasē visos Latvijas reģionos tiešā intervijā tika aptaujāti 1022 pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 17 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu