Latvijā vasarā ieradīsies 250 karavīru liela Vācijas vienība

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad vasarā Latvijā ieradīsies aptuveni 250 karavīru liela Vācijas karavīru vienība, pastāstīja Aizsardzības ministrijā (AM).

Tiekoties ar Vācijas bruņoto spēku vadību, ģenerālleitnants Raimonds Graube guvis arī apstiprinājumu, ka, pastiprinot alianses spēku klātbūtni tās austrumu pierobežā arī šogad Latvijā ieradīsies Vācijas bruņoto spēku vienība. Aptuveni 250 karavīru lielā vienība Latvijā ieradīsies jūlijā un uzturēsies šeit trīs mēnešus, precizējuši Bundesvēra pārstāvji.

Pērn Latvijā ieradās Vācijas Bruņoto spēku 37.mehanizētās kājnieku brigādes vienība ar kājnieku kaujas mašīnām «Marder» no Saksijas, kas šeit uzturējās līdz novembra vidum un piedalījās militārās mācībās un treniņos kopā ar Latvijas un citu sabiedroto valstu karavīriem.

NBS komandieris ģenerālleitnants Graube uzturējās darba vizītē Berlīnē, Vācijā, kur tikās ar Vācijas bruņoto spēku vadību, Somijas un Lietuvas bruņoto spēku komandieriem, kā arī ar bijušo NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieri ģenerāli Hansu Lotāru Domrozi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu