«airBaltic» reiss Amsterdamā tiek nosēdināts tehnisku problēmu dēļ

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

Amsterdamas lidostā vismaz astoņas stundas šodien neziņā bija 131 «airBaltic» reisa uz Rīgu pasažieris. Rīta reiss veiksmīgi no rīta pacēlies, taču pilots pēkšņi paziņojis, ka ir problēmas ar durvīm un lidmašīnai steidzami jāatgriežas lidostā Amsterdamā. Pilots paziņojis, ka elektronika uzrāda, ka nav aizvērušās lidmašīnas durvis, kā dēļ nedrīkst lidot tālāk.

Tehniskās apskates eksperti gan apliecinājuši, ka durvis ir ciet un tehniski viss ir kārtībā, taču elektronika joprojām uzrādījusi problēmas, tādēļ pasažieri no lidmašīnas tika aizvesti atpakaļ uz lidostu.

Kā TVNET apliecināja aculieciniece, lidostas pārstāvji ik pēc stundas solīja, ka reiss izlidos pavisam drīz, taču tie ikreiz palika vien solījumi. Tā kā Amsterdamas lidostā nav «airBaltic» pārstāvju, tad lidosta par komentāriem sazinājās ar Rīgu un pēc tam apziņoja gaidītājus. Pēdējais solījums bijis, ka reiss izlidos plkst.19 pēc vietējā laika. Pasažieriem ik pa laikam jāpārvietojas uz izejas vārtiem.

«airBaltic» pārstāvis Jānis Vanags TVNET norādīja, ka aviokompānija atvainojas saviem pasažieriem par reisa kavēšanos tehniska iemesla dēļ. Uz Amsterdamu esot nosūtīta rezerves apkalpe un tehniskie speciālisti strādāja, lai pēc iespējas ātrāk klienti varētu doties mājās, solot, ka lidmašīna izlidos uz Rīgu plkst. 19.20 pēc vietējā laika.

Evija stāsta, ka bija domājusi, ka lielu laiku varētu aizņemt drošības pārbaudes Briseles stacijā, no kurienes ar vilcienu viņa devās uz Amsterdamu, taču - tur viss noticis raiti. Vilcieni kursējuši pēc saraksta.

Sieviete, vakar negaidot lidostas paziņojumus, vai tā šodien strādās, zvanījusi «airBaltic» - ko darīt ar jau sen iegādātajām biļetēm un kādi ir varianti. Piedāvāts izlidot no Amsterdamas vai Parīzes.

Nenotikušā reisa pasažieriem no rīta izdalīti vaučeri par 6 eiro, pēcpusdienā vēl vieni - 11 eiro vērtībā. Kā TVNET pastāstīja Evija, tas ir bijis pietiekami sviestmaizei un dzērienam, varbūt nepieciešams bija pielikt pāris eiro.

Lidmašīna bijusi teju pilnībā pilna - pasažieru vidū lielākoties pieauguši cilvēki, tai skaitā ārzemnieki, un tikai pāris mazu bērnu. Evija pieļauj, ka lielākoties šie noteikti ir bijuši cilvēki no Briseles, jo reiss no Briseles pārcelts ar izlidošanu no Amsterdamas. Turklāt aviokompānija pati sazinājusies ar braucējiem, informējot par iespēju izlidot no citām lidostām.

Lieki piebilst, ka Evija pēc darba Briselē pēc iespējas ātrāk vēlas nokļūt mājās, lai ģimenes un draugu lokā izbaudītu Lieldienu brīvdienas.

Citi informēti par gaidāmo, citi - neko nav dzirdējuši

Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins sociālajā tīkla «Facebook» šodien paudis neapmierinātību ar nacionālās lidsabiedrības «airBaltic» lidmašīnas lidojuma kavēšanos no Amsterdamas uz Rīgu. Reiss kavējies par vairākām stundām. Lidojuma pasažieriem neesot ticis skaidrots, kāpēc lidojums kavējas. Mamikins gan rakstīja, ka pie lidmašīnas ticis plānots pievest tehniskos darbiniekus, lai veiktu lidaparāta apskati.

Eiroparlamentārietis rakstījis, ka vairākas stundas pēc paredzētās izlidošanas mainījusies ekipāža. Viņš pauda neapmierinātību ar to, ka, iespējams, kādu lidaparāta remontdarbu laikā pasažieru bagāža lietus laikā tika izkrauta turpat uz zemes.

Briseles Zaventemas starptautiskā lidosta šonedēļ notikušo teroraktu dēļ būs slēgta pasažieru reisiem arī sestdien un svētdien.

«Pasažieru reisi uz Briseles lidostu un no tās ir atcelti līdz svētdienai, 27.martam, ieskaitot,» sacīts paziņojumā lidostas oficiālajā kontā mikroblogu vietnē «Twitter».

Kravas reisi un privāto lidmašīnu lidojumi šajā lidostā tika atjaunoti trešdienas vakarā.

Lielākā daļa Zaventemas lidostas reisu tiek veikti uz un no tuvējām lidostām.

22.martā spridzinātāju pašnāvnieku veiktajos teroraktos Briseles lidostā un metro stacijā tika nogalināts 31 cilvēks. Par teroraktiem uzņēmās atbildību džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Ir gaidāms, ka šajā laikā tiks saglabāts drošības perimetrs uz lidostas piebraucamajiem ceļiem, turpinot izmeklēt 22.marta teroraktus Briseles lidostā un metro stacijā. Šo perimetru nodrošina ievērojamas policijas un armijas vienības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu