Apturēta Krievijas propagandas interneta lapas darbība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Apturēta Krievijas propagandas medija «Sputnik» interneta lapas latviešu valodā «sputniknews.lv» darbība, apliecināja Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļā jeb NIC, kas ir augstākā līmeņa domēna «.lv» turētāja.

Plašāk «sputniknews.lv» darbības apturēšanu NIC pagaidām nekomentē.

Kā norāda «Sputnik», tas saņēmis paziņojumu par interneta lapas slēgšanu saistībā ar Latvijas Ārlietu ministrijas pieprasījumu. Paziņojumā esot norādīts, ka «sputniknews.lv» reģistrācija ir pretrunā ar Eiropas Savienības Padomes lēmumu par pasākumiem saistībā ar draudiem Ukrainas teritoriālajai vienotībai, suverenitātei un neatkarībai. Kā norāda «Sputnik», paziņojumā arī teikts, ka šī lēmuma normu pārkāpums var būt iemesls saukšanai pie kriminālatbildības.

Kā ziņots, Krievijas propagandas medija «Sputnik» versija latviešu valodā - «sputniknews.lv» darbu sāka gada sākumā. Portālā tika publicētas ziņas latviešu un krievu valodā par notikumiem Latvijā, Krievijā un citviet pasaulē, solot, ka tieši šis interneta resurss runāšot «par to, par ko citi klusē».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu