Negodprātīgos VID darbiniekus rotēs uz amatiem ārpus dienesta un FM struktūrām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien vienojies ar atbildīgajām amatpersonām par negodprātīgo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku rotāciju uz amatiem ārpus dienesta, kā arī ārpus Finanšu ministrijas (FM) struktūrām.

Premjers pastāstīja, ka ir panākta vienošanās ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS), iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V) un tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču (VL-TB/LNNK), kā arī citām atbildīgajām amatpersonām par nepieciešamību veikt izmaiņas VID struktūrās, jo problēmas dienestā ir vērtējamas kā valsts iekšējās drošības jautājums.

Rīcība sekos tuvāko desmit dienu laikā,

taču pagaidām premjers atturējās nosaukt konkrētas amatpersonas, kuras skars rotācija.

Negodprātīgās amatpersonas netiek nosauktas, kamēr drošības iestādes nav savākušas pietiekamu pierādījumu apjomu, lai šiem cilvēkiem izvirzītu apsūdzības.

Šī iemesla dēļ vārdu nosaukšana būtu pāragra, uzskata valdības vadītājs.

Kučinskis apgalvoja, ka ir plānots meklēt arī risinājumus, lai turpmāk izvairītos no negodprātīgu personu atrašanās valsts pārvaldē. Premjers uzsvēra, ka ar godprātības problēmu risināšanu VID tiek sākta cīņa pret negodprātību valsts pārvaldē kopumā.

Kā ziņots, VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone finanšu ministrei Reizniecei-Ozolai (ZZS) iesniedza Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, pār kuriem krīt šaubu ēna un ir aizdomas par negodprātīgu rīcību.

Finanšu ministre uzdeva Pētersonei līdz 1.maijam nodrošināt, lai tie darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, vairs nestrādātu VID struktūrās.

Reizniece-Ozola arī uzdeva veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju. Turpmāk šāds rotācijas mehānisms VID struktūrās būs regulārs, un ik pa pieciem gadiem būs jānodrošina vadītāju rotācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu