«Delnai» gada laikā ziņo par aptuveni 70 korupcijas un ēnu ekonomikas gadījumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Biedrībai «Sabiedrība par atklātību «Delna«» gada laikā ziņo par aptuveni 70 korupcijas un ēnu ekonomikas gadījumiem. «Delnas» jurists Gundars Jankovs norādīja, ka gada laikā organizācijā vēršas gan juridiskas, gan fiziskas personas.

«Delnas» vadītājs Jānis Volberts norādīja, ka «Delnas» telpās Citadeles ielā 8, Rīgā, tiek ierīkota īpaša telpa, kurā tiem, kuri būs izvēlējušies par nozares pārkāpumiem ziņot «Delnai», varēs konfidenciāli nodot ziņas par pārkāpumiem.

Kā sacīja Volberts, «Delna» atšķiras no citām nevalstiskām organizācijām ar to, ka cilvēki ziņo organizācijai par pārkāpumiem ēnu ekonomikā un korupcijā.

Volberts norādīja, ka vēlas panākt, lai «Delna» kļūtu par alternatīvu veidu, kur cilvēki, iespējams, neuzticoties valsts iestādēm, konfidenciāli nodot informāciju par fiksētajiem pārkāpumiem.

Šādā veidā «Delna» plāno palīdzēt, piemēram, Valsts ieņēmumu dienestam.

Saņemto informāciju «Delnas» darbinieki izvērtē paši, kā arī sadarbojoties ar Rīgas Juridisko augstskolu, kas sadarbībā ar zvērinātiem advokātiem un juridiskiem birojiem izveidos «pro bono» tīklu, kas palīdzēs izskatīt šos iesniegumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu