Latvija plāno uzlabot gaisa telpas novērošanas radaru pārklājumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija iecerējusi attīstīt pretgaisa aizsardzības spējas un uzlabot gaisa telpas novērošanas radaru pārklājumu, liecina Māra Kučinska (ZZS) valdības rīcības plāna projekts.

Dokumentā teikts, ka valdība plāno attīstīt pretgaisa aizsardzības spēju, uzlabojot gaisa telpas novērošanas radaru pārklājumu un pretgaisa aizsardzības komandvadības spējas, kā arī modernizējot esošās pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Paredzēts, ka tā rezultātā līdz 2018.gadam tiks uzsākta integrētas, ar NATINAMDS (NATO Integrated Air and Missile Defence System) savietojamas, pretgaisa aizsardzības sistēmas ekipējuma ieviešana, nodrošinot gaisa telpas labāku novērošanu un uzlabojot NBS rīcībā esošo pretgaisa aizsardzības ieroču pilnu kaujas gatavību.

Tāpat valdība rīcības plānā iekļāvusi Sauszemes kājnieku brigādes mehanizētā bataljona sākotnējās kaujas gatavības attīstīšanu. Paredzēts, ka šī pasākuma rezultātā līdz 2018.gadam tiks nokomplektēta viena rota ar personālu un ekipējumu. Plānots, ka pasākuma rezultātā veikta arī individuālā un kolektīvā apmācība, rotas līmeņa izvērtēšanas mācības, kā arī sertifikācijas mācības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu