DP nesaskata būtiskus riskus 1.maijā paredzētajai arodbiedrību sapulcei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Drošības policija (DP) nesaskata būtiskus drošības riskus 1.maijā Doma laukumā paredzētajā Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) tautas sapulcē.

Vienlaikus jāņem vērā, ka katrs cilvēku masveida pulcēšanās pasākums ir saistīts ar paaugstinātiem drošības riskiem. Tāpēc DP atbilstoši kompetencei izvērtē iespējamo provokāciju riskus, šim nolūkam organizējot pārrunas ar pasākumu organizatoriem. Tā ir standarta prakse un tieši tāpēc uz DP tika uzaicināts arī Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris, norāda DP.

Kā ziņots, LBAS 1.maijā organizēs tautas sapulci «Par cienīgu darbu un cienīgu darba samaksu veselam un izglītotam cilvēkam Latvijā».

Plānots, ka akcija varētu notikt Doma laukumā ap plkst.12. Akcija būs arodbiedrību pārstāvju pārrunas par to, kas patlaban notiek dažādās nozarēs - veselības aprūpē, izglītībā, kultūrā, iekšējā un valsts drošībā kopumā. «Mums ir ļoti lielas bažas, ka pašreiz ir diezgan vājas valsts pozīcijas rūpēs par tiem cilvēkiem, kas ir Latvijā,» iepriekš sacījis LBAS vadītājs Pēteris Krīgers.

Akcijā pašlaik tiek plānots pulcēt aptuveni 1000 cilvēkus. Akcijas rīkotāji cer, ka tajā piedalīsies ne tikai galvaspilsētas, bet arī reģionu iedzīvotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu