Līgumus ar valsti noslēgušas visas slimnīcas; valsts pakalpojumiem novirzīti € 509 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Līgumu ar Nacionālo veselības dienestu (NVD) par ambulatoro un stacionāro pakalpojumu sniegšanu ir noslēgušas visas 40 slimnīcas - to skaitā ir reģionālās, universitāšu, aprūpes un specializētās slimnīcas. Kopumā valsts apmaksātu ambulatoro un stacionāro pakalpojumu sniegšanai šogad novirzīti vairāk nekā 509 miljoni eiro, kas ir par 1,6 miljoniem vairāk nekā pērn.

Līdz ar to NVD ir pabeidzis līgumu slēgšanu ar ārstniecības iestādēm par valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem 2016.gadā.

Par speciālistu konsultāciju, diagnostisko izmeklējumu un citu ambulatoro pakalpojumu sniegšanu noslēgts arī 2141 līgums ar veselības aprūpes centriem, poliklīnikām, ārstu-speciālistu praksēm un citām ārstniecības iestādēm, savukārt valsts apmaksātus laboratoriskos pakalpojumus šogad nodrošinās 61 iestāde.

Šogad noslēgts līgums ar 1321 ģimenes ārstu. Attālākos lauku reģionos, kur ģimenes ārsta pieejamība ir apgrūtināta, valsts apmaksātus pakalpojumus nodrošinās 106 feldšerpunkti. Ārpus ģimenes ārstu darba laika 29 pieņemšanas vietās tiks nodrošināti dežūrārstu pakalpojumi.

NVD vērš uzmanību, ka noslēgtajos līgumos tiek norādīts valsts piešķirtais finansējums gadam. Tas nozīmē, ka ārstniecības iestādes var plānot pakalpojumu sniegšanu visam gadam un organizēt pacientu pierakstīšanu atbilstoši iestādei piešķirtajiem līdzekļiem.

Ņemot vērā, ka atsevišķās ārstniecības iestādēs mēdz veidoties lielāka pacientu plūsma, NVD atgādina - ja vienā ārstniecības iestādē ir ilgi jāgaida rindā, par pakalpojuma saņemšanas iespējām ieteicams interesēties arī citās ārstniecības iestādēs, kas ir noslēgušas līgumu ar valsti. Dažādās ārstniecības iestādēs gaidīšanas rindas atšķiras un bieži vien citā ārstniecības iestādē rindas nav vai tā ir mazāka.

Informācija par visām ārstniecības iestādēm, kas sniedz valsts apmaksātus medicīnas pakalpojumus, ir pieejama vietnē «rindapiearsta.lv». Vietnē tiek publicēta arī informācija par gaidīšanas rindu garumu, ko ārstniecības iestādes apkopo reizi mēnesī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu