Stājas spēkā AT spriedums, ar kuru noraidīta «Saskaņas» prasība pret deputātu Viņķeli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Stājies spēkā spriedums, ar kuru noraidīta «Saskaņas centra» («Saskaņa») prasība pret portālu «Delfi» un Rīgas domes deputātu Pēteri Viņķeli (V) par 2012.gada publikāciju, kurā politiķis norādījis uz «»Saskaņas centra» laikā par leģendāru kļuvušo nekaunīgo 20% «otkatu» Rīgas publiskajos iepirkumos».

Kā aģentūru LETA informēja Augstākās tiesas (AT) preses sekretāre Baiba Kataja, AT Civillietu departaments 28.aprīlī rīcības sēdē nolēma neierosināt lietā kasācijas tiesvedību, līdz ar to stājas spēkā Rīgas apgabaltiesas spriedums. AT lēmumu neierosināt lietā kasācijas tiesvedību pieņēma, jo tiesnešu kolēģijai nerodas šaubas par apelācijas instances tiesas sprieduma tiesiskumu.

Kā ziņots, prasība tiesā tika iesniegta saistībā ar Viņķeļa publikāciju «Kreisais strupceļš aiz Rīgas mūra».

Tajā Viņķelis norāda, ka Rīgas domes priekšsēdētājs «Nils Ušakovs (SC) ir nācis klajā ar sulīgiem epitetiem bagātu programmatisku rakstu, kurā atklājas «Saskaņas centra» brigādes taktika savas varas nostiprināšanai Latvijas galvaspilsētā». Tālāk savā publikācijā politiķis uzskaita šo taktiku, tostarp norādot, ka rīdziniekiem tiek uzdāvināti «bezmaksas» pakalpojumi un svētki, «par kuriem viņi paši samaksā divkārt - nodokļos un palielinātos tarifos, vienlaikus biedējot cilvēkus ar visu iespējamo sociālo programmu pārtraukšanu, ja pie varas nāks labēji centriskie spēki».

Vēl savā viedoklī Viņķelis raksta, ka «tiekot izmantotas labēji centrisko politiķu komunikācijas kļūdas, kliedzot «ķeriet zagli!», lai šajā burzmā pilsoņi nepamanītu «Saskaņas centra» laikā par leģendāru kļuvušo nekaunīgo 20% «otkatu» Rīgas publiskajos iepirkumos. Īpaši pikanti šī zagļu ķeršana izskatās kontekstā ar nesenajām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vizītēm Rīgas domes koridoros».

Prasība bija iesniegta par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu, atvainošanos un mantiskās kompensācijas piedziņu par nodarīto morālo kaitējumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu