Kučinskis sarunā ar Merkeli aicina Vāciju palielināt iesaisti Baltijas valstīs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) darba vizītē Vācijā ticies ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, un sarunā aicinājis Vāciju palielināt iesaisti Baltijas valstīs, informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Tikšanās laikā Kučinskis pauda gandarījumu par ciešo divpusējo sadarbību ar Vāciju, norādot, ka Latvija augstu vērtē aktīvo politisko dialogu, kā arī Vācijas atbalstu Latvijai aizsardzībā, ekonomikā, izglītībā un citās jomās. Kučinskis izteica pateicību Vācijai par līdz šim sniegto atbalstu reģiona drošības stiprināšanai un aicināja Vāciju palielināt iesaisti Baltijas valstīs. Vācijas sadarbība ar Baltijas valstīm ir garantija visa reģiona stabilitātei, sacījis Kučinskis.

Kučinskis uzsvēris, ka Vācija ir nozīmīgākais Latvijas stratēģiskais partneris Eiropā jau kopš valsts neatkarības atjaunošanas. Abu valstu vadītāji bija vienisprātis, ka sadarbība duālās izglītības jomā un stratēģiskajā komunikācijā jau tagad dod rezultātus. Nozīmīga loma tikšanās laikā bija drošības jautājumiem, tostarp gaidāmajam NATO Varšavas samitam.

Jau ziņots, ka Kučinskis 28.un 29.aprīlī uzturas darba vizītē Vācijā. Tās laikā notika tikšanās ar Merkeli, tāpat Ministru prezidents apmeklēja Hannoveres mesi, tikās ar Lejassaksijas zemes premjeru, piedalījās paneļdiskusijā par startup nozīmi ekonomikas izaugsmes veicināšanā, kā arī tikās ar Vācijas un Latvijas uzņēmējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu