Latkovskis: prezidentam bija pamats atgriezt Imigrācijas likumu; labosim

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Valsts prezidentam bija pamats atgriezt Imigrācijas likumu, un šādas situācijas rodas, ja uz trešo lasījumu tiek iesniegti ievērojami grozījumi, aģentūrai BNS pauda Saeimas Aizsardzības iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis («Vienotība»).

Latkovskis pastāstīja, ka atbilstoši likumam tiks pārskatītas konkrētās normas, pret kurām Valsts prezidentam ir izvirzījušās pretenzijas un politiķis pauda uzskatu, ka komisija pilnveidos likuma grozījumus vēl pirms Saeimas sesijas pārtraukuma jūlijā.

«Šī varētu būt mācība deputātiem turpmāk atturēties no konceptuālu izmaiņu iesniegšanas uz trešo lasījumu,» sacīja Latkovskis, norādot uz deputāta Edgara Putras (ZZS) iesniegto priekšlikumu noteikt 5000 eiro lielu iemaksu par uzturēšanās atļaujas pagarināšanu, kuru Saeima trešajā lasījumā apstiprināja.

«Likuma normas bieži ir saistītas ar citām normām, pārejas noteikumiem, ko visu ir grūti pilnībā pielāgot vienā lasījumā. Gribēja kā labāk, bet sanāca šādi. Gadās,» sacīja politiķis.

Komisijas priekšsēdētājs gan norādīja, ka Valsts prezidents nav iebildis konceptuāli pret 5000 eiro nodevas noteikšanu, tikai par tehniskām lietām, kuras tad arī tiks precizētas.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pieņēmis lēmumu nodot Saeimai otrreizējai caurlūkošanai grozījumus Imigrācijas likumā.

«Grozījumi Imigrācijas likumā parāda nepilnības likumdošanas procesā, kad trešajā lasījumā tiek sasteigti virzīti un Saeimā atbalstīti līdz galam neizstrādāti priekšlikumi, kuri rada pretrunas ne tikai likuma tekstā, bet arī apdraud likuma piemērošanu atbilstoši tā mērķim,» norādījis Vējonis. Nododot grozījumus Imigrācijas likumā otrreizējai caurlūkošanai, Vējonis norādījis uz vismaz septiņām likuma normām, kuras nepieciešams pilnveidot, lai nodrošinātu precīzu likuma piemērošanu.

Piemēram, likumā nav noteikta valsts pamatbudžeta programma, kurā ieskaitāmi ārzemnieku veiktie maksājumi piecu tūkstošu eiro apmērā par atkārtotas termiņuzturēšanās atļaujas pieprasīšanu, kā arī nav paredzētas Ministru kabineta tiesības apturēt atkārtotu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu valsts drošības vai valsts ekonomiskās attīstības interesēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu