Galvaspilsētā atklās «Rīgas velo nedēļu»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS/Scanpix

Rīgā sestdien atklās «Rīgas velo nedēļu», kuras ietvaros notiks ģimenes velobraucieni, velo ekskursijas pa vēsturiskajām galvaspilsētas ielām, orientēšanās pasākumi, Tvīda brauciens un diskusijas par veloinfrastruktūras attīstību un nepieciešamību, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Velo nedēļas laikā no 30.aprīļa līdz 7.maijam notiks vairāk nekā 20 dažādi pasākumi. Tāpat darbosies tirdziņš un velodarbnīca, lai sagatavotu velosipēdu sezonai.

Sestdien plkst.11 pie tirdzniecības centra «Alfa» sāksies «Ģimenes brauciens». Tas dosies pa Šmerļa ielu, S.Eizenšteina ielu, Biķernieku ielu, Lielvārdes ielu līdz Brīvības ielai, pa kuru velobrauciens dosies atpakaļ uz sākuma punktu, kur visas dienas garumā norisināsies ar velobraukšanu saistītas atrakcijas, aktivitātes un izklaides. Pasākums sestdien noslēgsies ar Tvīda braucienu no Esplanādes.

Velo nedēļas mērķis ir parādīt Rīgas iedzīvotājiem, cik dažāda ir velo kultūra, ieinteresēt cilvēkus pievienoties ikdienas velo braucēju pulkam, kā arī veicināt labākas attiecības starp velosipēdistiem un citiem satiksmes dalībniekiem.

Velo nedēļu organizē Rīgas dome sadarbībā ar biedrību «Rīgas Velo nedēļa».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu