Ja sarunas ar FM nenesīs augļus, tiesu darbinieki domās par streiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Gadījumā, ja sociālais dialogs par finansējuma palielināšanu tiesu darbiniekiem nenesīs augļus, tiks domāts par streiku, sacīja Latvijas Tiesu sistēmas un tiesību aizsardzības iestāžu darbinieku arodbiedrības vadītājs Ēriks Pūle.

Arodbiedrības vadītājs skaidroja, ka Tieslietu ministrijā arodbiedrībai norādīja, ka finansējums tiesu darbinieku atalgojuma paaugstināšanai esot jāmeklē tiesu iekšējā budžetā. Tomēr Pūle pauda, ka arodbiedrība sāks veidot sociālo dialogu ar Finanšu ministriju (FM), jo laikam ministrija līdz šim nav sapratusi to «katastrofālo stāvokli», kāds valda tiesu darbinieku atalgojumā.

Pūle norādīja, ka dialogs tiks veidots maijā. Gadījumā, ja sarunas ar FM nedos augļus, arodbiedrība kopsapulcē lems par iespējamu streiku. Ja tiks pieņemts lēmums par tāda rīkošanu, tad tiesu darbinieki varētu nestrādāt vienas dienas garumā. Pūle papildināja, ka pirms tam gan, iespējams, tiktu rīkots pikets.

Jaunās arodbiedrības vadītājs uzsvēra, ka «vistrakākā situācija patlaban pastāv ar tiesu tulkiem», kuri saņem tikai 47% no likumā noteiktā maksimuma.

Pūle gan uzsvēra, ka streiks ir galīgais līdzeklis, līdz kuram viņš cer nenonākt.

Viņš gan izteicās, ka arodbiedrībai kopumā būs ļoti svarīgi runāt ar politiskajiem spēkiem, jo patlaban viņam rodas priekšstats, ka politiķi bieži vien nesaprot, kas ir tiesu sistēma un ka tie nav tikai tiesneši.

Arodbiedrība tika dibināta šā gada februārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu