Arodbiedrības Saeimā pirmdien iesniegs tautas sapulces dalībnieku prasības

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Arodbiedrības pirmdien Saeimā iesniegs tautas sapulces dalībnieku prasības, sacīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Pēteris Krīgers.

Krīgers norādīja, ka ar pasākuma norisi ir apmierināts. «Cilvēki ir tādi, kādi viņi ir. Dalībnieku daudzums bija aptuveni tāds, kāds tika plānots,» teica Krīgers. Arodbiedrību dalībnieki sagaidīs parlamenta atbildi par iesniegtajām prasībām un tad lems par tālāko rīcību. «Šobrīd par šīm tēmām [Saeimas atlaišana un Māra Kučinska demisijas prieprasīšana] runāt negribas. Šodien tomēr ir svētki. Arī no tribīnes neviens šos jautājumus nepieminēja,» pauda Krīgers.

Arodbiedrības pieprasīs steidzami un būtiski palielināt finansējumu veselības aprūpei, atbilstoši Pasaules veselība organizācijas ieteikumiem, mazināt gadiem ilgi pastāvošo atalgojuma nevienlīdzību pedagogiem un zinātniekiem, kā arī beidzot samaksāt par visu padarīto darbu.

Tāpat Saeimai arodbiedrības prasīs nodrošināt cilvēka cienīgu darba samaksu arī zemāko algo saņēmējiem, veikt mērķtiecīgu ēnu ekonomikas un kontrabandas ierobežošanu. Sapulces dalībnieki vēlas, lai tiktu pārtraukta valsts līdzekļu izšķērdēšana neefektīviem projektiem. Tāpat Saeimai tiks pieprasīts ieviest samērīgu nodokļu sistēmu ar taisnīgu ienākuma nodokli apliekot kapitāla pieaugumu, kā arī peļņu no akcijām un dividendēm.

Arodbiedrības arī uzsver, ka valsts politikas rezultātā pēdējo 20 gadu laikā Latvija ir pazaudējusi 25% iedzīvotāju un 40% jauniešu.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka arodbiedrību rīkotajos pasākumos svētdien Rīgā pulcējās vairāki tūkstoši cilvēku.

Tāpat izskanējis, ka arodbiedrības varētu lemt par Kučinska demisijas pieprasīšanu un Saeimas atlaišanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu