Tūkstoši riteņbraucēju pulcējas uz «Kritiskās masas» velobraucienu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uz «Kritiskās masas» velobraucienu, lai pievērstu uzmanību pilsētas infrastruktūras nepiemērotībai riteņbraucēju vajadzībām, svētdien Rīgā pulcējušies aptuveni 2000 riteņbraucēju. Viņi no Dailes teātra cauri pilsētas centram un Vecrīgai dosies uz Pārdaugavu.

«Kritiskās masas» velobrauciena organizatori stāsta, ka šāds pasākums ir kļuvis par tradīciju daudzviet pasaulē, un tā laikā riteņbraucēji un citi nemotorizētu pārvietošanās līdzekļu īpašnieki masveidā dodas pilsētu ielās. Brauciens notiek, lai pievērstu uzmanību pilsētu infrastruktūras nepiemērotībai riteņbraucēju vajadzībām, taču pasākuma neoficiālās organizatoriskās struktūras dēļ vienu konkrētu mērķi tam piedēvēt neesot iespējams. Organizatori norādīja, ka daļa dalībnieku pasākumam pievienojas arī tādēļ, lai demonstrētu savu izvēli par labu velosipēdam kā ērtam un videi draudzīgam pārvietošanās līdzeklim.

«Šis velobrauciens ir «organizēta nejaušība» - pasākumam nav reālu organizētāju, katrs dalībnieks ņem līdzvērtīgu līdzdalību pasākuma norisē,» uzsvēra velobrauciena rīkotāji.

Tūlīt startēs Kritiskā masa. Pārstāvētas visas velobraucēju vecuma grupas.

A photo posted by Arnis Krauze (@arniskrauze) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu