KNAB kampaņas «Ar korupciju nav nākotnes» plakātus izvietos riskam pakļautās institūcijās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) jaunās sociālās kampaņas «Ar korupciju nav nākotnes» plakāti tiks izvietoti korupcijas riskam īpaši pakļautajās institūcijās, kuras identificētas KNAB pārbaužu un sociālo aptauju rezultātā, aģentūru BNS informēja KNAB pārstāve Laura Dūša.

Tāpat plakāti būs skatāmi arī citās publisku personu institūcijās, kuras vēlēsies aktīvi iesaistīties pretkorupcijas kampaņā.

Vides reklāma būs redzama Rīgā un Latvijas reģionos, kā arī uz starppilsētu autobusiem.

Ņemot vērā, ka KNAB 2016.gadā pastiprinātu uzmanību pievērš ar korupciju saistītu jautājumu risināšanai uzņēmējdarbības veicēju vidē, sociālās kampaņas reklāmas baneri tiks izvietoti biznesa portālos «www.db.lv» un «www.rus.db.lv».

Skolēni, skolotāji un viņu vecāki tiks uzrunāti skolvadības sistēmā «www.e-klase.lv».

Ikviens mobilā interneta lietotājs KNAB sociālās kampaņas «Ar korupciju nav nākotnes» plakātu redzēs, izmantojot «Lattelecom» WiFi punktus visā Latvijā.

«Luksofors simbolizē plakāta būtību - katrs pieņemam būtiskus lēmumus, kad un kādus spert dzīvē nozīmīgus, pat izšķirošus soļus,» atklājot kampaņu, sacīja KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks. Savukārt KNAB Sabiedriskās konsultatīvās padomes priekšsēdētājs Aivars Borovkovs izteica īsu un lakonisku atziņu «Luksofors ir neuzpērkams!»

«Sarkanā krāsa ir signāls tam, ka kaut kas nav labi, bet zaļā krāsa – viss ir kārtībā! Luksofora sarkanā krāsa simbolizē prettiesisko jeb nepareizo izvēli, zaļā krāsa - likumīgo un taisnīgo izvēli, savukārt dzeltenā krāsa - izšķiršanos starp nepareizo un pareizo izvēli,» par plakāta ideju izsakās tā dizaina autore Krista Mārāne.

Jau vēstīts, ka KNAB sācis sociālo kampaņu «Ar korupciju nav nākotnes», izveidojot plakātus, kuros redzams luksofors.

Sociālās kampaņas «Ar korupciju nav nākotnes» mērķis ir aicināt sabiedrību nepieļaut koruptīvas darbības un koruptīvu lēmumu pieņemšanu ikvienā dzīves jomā. Ikviena valsts vai pašvaldības apmaksāta darbinieka pienākums ir kvalitatīvi un efektīvi veikt savu darbu, nepieprasot un nepieņemot par to papildu maksājumu, prettiesisku labumu vai «kukuli».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu