Teju 190 Latvijas karavīru piedalīsies militārajās mācībās Igaunijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Teju 190 Latvijas karavīru piedalīsies starptautiskajās mācībās «Kevadtorm» Igaunijā, zināja Aizsardzības ministrijā (AM).

No 2.līdz 20.maijam Igaunijā notiek gadskārtējās starptautiskās militārās mācības «Kevadtorm» («Pavasara vētra»), kurās sākot ar 6.maiju piedalīsies arī teju 190 Latvijas karavīru.

Latviju mācībās pārstāvēs NATO Reaģēšanas spēku (NRF 16) Baltijas bataljona Latvijas kājnieku rota, kas komplektēta no 2.kājnieku bataljona, kā arī Latvijas kontingenta vadība, Nacionālā atbalsta daļa, Kaujas atbalsta un Kaujas nodrošinājuma elementi.

Kopā ar vairāku citu ārvalstu bruņoto spēku karavīriem Latvijas karavīri veiks mācību pretinieka spēku uzdevumus.

Šogad mācībās «Kevadtorm» piedalās aptuveni 6000 aktīvā, obligātā un rezerves dienesta karavīru no desmit valstīm – Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, ASV, Lielbritānijas, Vācijas, Polijas, Kanādas un Somijas.

Mācību mērķis ir pilnveidot iesaistīto vienību spējas plānot un vadīt augstas intensitātes militārās operācijas daudznacionālā vidē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu