Ministre: kultūras infrastruktūrai no ES fondiem pieejami € 150 miljoni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kultūras infrastruktūrai no Eiropas Savienības (ES) fondiem turpmāko septiņu gadu laikā kopumā ir pieejami 150 miljoni eiro, pavēstījusi kultūras ministre Dace Melbārde (NA).

Tas ir trīs reizes vairāk nekā bija pieejams iepriekšējā ES fondu plānošanas periodā. Vienlaikus ministre akcentēja, ka finansējuma apgūšanas iespējas ir cieši saistītas ar projektu kvalitāti.

Melbārde pirmdien piedalījās Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenās ēkas preses konferencē pirms gaidāmās atklāšanas trešdien, 4.maijā.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja vēsturiskās ēkas rekonstrukcijai, restaurācijai un infrastruktūras uzlabošanai ir veikts ieguldījums kopsummā 15 355 571 eiro apmērā. Tajā skaitā Kultūras ministrijas piesaistītais Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 13 050 898 eiro, valsts budžeta dotācija Rīgas pilsētas pašvaldībai 345 500 eiro un Rīgas pašvaldības budžeta finansējums 1 959 173 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu