Jauniešus aicina pieteikties Japānas valdības stipendijām 2017.gadam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas vēstniecība Latvijā aicina studentus pieteikties Japānas valdības stipendijām 2017.gadam, informēja vēstniecības pārstāve Zaiga Stankeviča. Japānas valdība piedāvā pieteikties četru veidu stipendijām.

Pētniecībā iespējams pieteikties pusotru gadu ilgai stipendijai, lai veiktu pētījumu par paša izvēlētu tēmu kādā no Japānas universitātēm. Saņemot stipendiju, pirmos sešus mēnešus būs jāapgūst japāņu valoda. Lai saņemtu šo stipendiju, pretendentiem ir jābūt dzimušiem pēc 1982.gada aprīļa, jābūt pabeigtai augstākajai izglītībai vai arī jāmācās pēdējā kursā.

Piesakoties augstākajai izglītībai, stipendija tiks izmaksāta piecus gadus, no kuriem pirmais gads ir paredzēts japāņu valodas apguvei. Pretendentiem jābūt dzimušiem laikā no 1995.gada 2.aprīļa līdz 2000.gada 1.aprīlim, jābūt pabeigtai vidējai izglītībai, kā arī var būt pēdējo klašu skolēni vai pirmo kursu studenti.

Četru gadu stipendija paredzēta, lai iegūtu tehnisko izglītību kādā no Japānas koledžām. Tā var būt izglītība elektrotehnikas, mehāniskās inženierijas, materiālu inženierijas, jūras inženierijas, arhitektūras un civilās inženierijas jomā. Arī šīs stipendijas noteikumi paredz, ka pirmais gads būs jāvelta japāņu valodas apguvei. Pretendentiem jābūt dzimušiem laikā no 1995.gada 2.aprīļa līdz 2000.gada 1.aprīlim, var pieteikties vidusskolas pēdējo klašu skolnieki un augstskolu pirmo kursu studenti.

Ceturtā stipendija ir par profesionālās izglītības iegūšanu kādā no Japānas koledžām, apgūstot profesiju pavārmākslas, pedagoģijas, uzņēmējdarbības, tūrisma, mākslas, mūzikas jomā. Pirmais gads studentiem būs jāvelta japāņu valodas apguvei. Pretendentiem jābūt dzimušiem laikā no 1995.gada 2.aprīļa līdz 2000.gada 1.aprīlim, jābūt pabeigtai vidējai izglītībai, var pieteikties arī vidusskolas pēdējo klašu skolnieki un augstskolu pirmo kursu studenti.

Visos gadījumos pretendentiem būs jākārto angļu valodas pārbaudījums, kā arī tests kādā no noteiktajām zinātnēm atkarībā no studiju virziena.

Pieteikumus stipendijām var iesniegt līdz 3.jūnijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu