Alimentu nemaksātāju vārdu publiskošana sekmē uzturlīdzekļu apjoma palielināšanos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šī gada pirmajos četros mēnešos kopā regresa kārtībā atgūti izmaksātie uzturlīdzekļi 1 268 564 eiro apmērā, kas ir par 281 461 eiro jeb 29% vairāk nekā 2015.gada pirmajos četros mēnešos, informēja Tieslietu ministrijā. Publiskojamie dati ietver parādnieka vārdu, uzvārdu, personas koda otro daļu un dzimšanas gadu.

Ministrijā norāda, ka parādnieku datu publiskošana sekmējusi būtisku regresa kārtībā atgūto izmaksāto uzturlīdzekļu apjoma palielināšanos, proti, šī gada aprīlī regresa kārtībā tika atgūti izmaksātie uzturlīdzekļi 328 246 eiro apmērā, kas ir līdz šim lielākais vienā mēnesī atgūto izmaksāto uzturlīdzekļu apmērs šajā gadā.

No 2015.gada 1.jūlija Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija interneta vietnē «http://ugf.gov.lv/lat/uzturlidzeklu_garantiju_fonda_publiskais_paradnieku_saraksts/» publisko ziņas par Uzturlīdzekļu garantiju fonda parādniekiem, lai aizsargātu bērnu tiesības un veicinātu vecāku pienākuma pildīšanu - uzturlīdzekļu maksāšanu, kā arī atbildīgu un godprātīgu saistību izpildi.

Pērn 1.jūlijā tika publicētas ziņas par 1733 Uzturlīdzekļu garantiju fonda parādniekiem, savukārt 2.maijā publicētas ziņas jau par 2933 parādniekiem - kā norāda ministrijā, tas nozīmē, ka publiskoto Uzturlīdzekļu garantiju fonda parādnieku skaits pieaudzis par 1200 parādniekiem salīdzinājumā ar 2015.gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu