Vairoties no soda par braukšanu bez biļetes, sieviete daļēji palien zem policijas auto

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai izvairītos no soda par braukšanu bez biļetes, kāda jauna sieviete daļēji palīdusi zem operatīvā transportlīdzekļa, informēja Rīgas Pašvaldības policijā (RPP).

Sestdien, 30.aprīlī, RPP darbinieki no plkst.16.30 līdz plkst.19 nodrošinājuši sabiedrisko kārtību «Rīgas satiksmes» reida laikā. Veicot 22.maršruta trolejbusa biļešu pārbaudi, kontroles dienesta darbinieki konstatēja, ka sabiedriskajā transportā ir vairākas personas, kuras nebija norēķinājušās par saņemto pakalpojumu. Vienai no personām, kura atteicās nosaukt personas datus kontroles dienesta darbiniekiem, lūgts izkāpt no sabiedriskā transporta un doties pie policijas darbiniekiem, lai veiktu personas datu pārbaudi.

Sieviete pienāca pie kārtības sargiem, taču arī viņiem kategoriski atteicās nosaukt savus personas datus. Sievietei izskaidrotas personas datu nesniegšanas sekas – aizturēšana un nogādāšana Valsts policijā personas datu noteikšanai ar biometriskajām metodēm. Sieviete atkārtoti atteicās nosaukt savus personas datus. Sieviete aicināta doties uz operatīvo transportlīdzekli, taču viņa izrāvās no policijas darbiniekiem un tikai sev zināmu iemeslu dēļ daļēji palīda zem operatīvā transportlīdzekļa. Policijas darbiniece pietupās un turēja sievieti, lai tā pilnībā nepalīstu zem operatīvā transportlīdzekļa. Tika izsaukta vēl viena auto patruļa.

Pēc ilgstošām pārrunām ar šīs personas līdzbraucējām noskaidrots jaunās sievietes mātes telefona numurs. Policijas darbinieki telefoniski sazinājās ar personas māti, kura nekavējoties ieradās notikuma vietā. Sievietes māte policijas darbiniekiem nosauca jaunās sievietes datus un pastāstīja, ka meitai piemīt uzvedības īpatnības. Tikai pēc sarunas ar māti jaunā sieviete piekrita izlīst no operatīvā transportlīdzekļa apakšas. 19 gadus vecā sieviete nodota mātei.

RPP pārstāve Lāsma Zemene aģentūrai BNS pastāstīja, ka, ņemot vērā jaunās sievietes stāvokli, šajā gadījumā kārtības sargi viņai neizrakstīja protokolu ne par personas datu nesniegšanu, ne arī par nepakļaušanos varas pārstāvjiem. Policisti ar jauno sievieti veikuši pārrunas, pēc kurām viņa esot izdarīto nožēlojusi un atvainojusies.

RPP norāda, ka šīs situācijas izklāsts no kādas «Facebook» lietotājas skatapunkta izpelnījies lielu uzmanību sociālajos tīklos. Ierakstā sociālajā tīklā «Facebook» sieviete paudusi, ka RPP darbinieki «Rīgas satiksmes» reida laikā esot neatbilstoši rīkojušies pret kādu, viņasprāt, nepilngadīgu meiteni, tostarp lietojuši pat cietsirdīgus paņēmienus.

«Reizēm no malas vērojot policijas darbinieku darbības ārpus konteksta, cilvēkiem var rasties mānīgs priekšstats par esošo situāciju un apstākļiem. Veicot personas datu pārbaudes, 2015.gadā konstatētas 897 meklēšanā izsludinātas personas, daļa no tām tieši sabiedriskajā transportā,» norāda RPP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu