Iniciatīvai par Saeimas deputātu skaita samazināšanu savākti 10 000 paraksti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Inkēns/Saeimas kanceleja

Sabiedrības iniciatīvu portālā «ManaBalss.lv» iniciatīvai par Saeimas deputātu skaita samazināšanu līdz 50, savākti 10 000 paraksti, kas ir nepieciešamais slieksnis, lai iniciatīvu iesniegtu izskatīšanai Saeimā.

Iniciatīvas izveidotājs Oļegs Belousovs 2012.gadā norādīja, ka viņš vēlas, lai tiktu grozīts Latvijas Satversmes 5.pants. Izmaiņām būtu jābūt no teksta «Saeima sastāv no simts tautas priekšstāvjiem» uz «Saeima sastāv no piecdesmit tautas priekšstāvjiem». Iniciatīvā norādīts, ka šādā veidā tiktu ietaupīta nauda un nebūtu vajadzība «samazināt slimnīcu skaitu, samazināt kādam algu». Tāpat, samazinot deputātu skaitu, Saeimas deputātiem palielinātos atbildība iedzīvotāju priekšā, pauž iniciatīvas autors.

Iniciatīvā arī uzsvērts, ka katram deputātam esot viens līdz divi palīgi, kuri praktiski smagāko darbu padarot viņu vietā.

Kopumā par iniciatīvu šobrīd ir parakstījušies 10 012 cilvēki. Lai tā tiktu iesniegta Saeimā, jāsavāc vismaz 10 000 paraksti no Latvijas valsts pilsoņiem, kuri ir darbspējīgā vecumā, tāpēc visdrīzāk kādu laiku vēl noritēs «rezerves» parakstu vākšana līdz iniciatīva tiks virzīta tālāk. Ja iniciatīvu iesniedz Saeimā, Saeimas prezidijam jālemj par iesnieguma atbilstību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu