Valsts uzņēmumu darbiniekiem apmaksās bērnu pieskatīšanu vakaros un naktīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Labklājības ministrija (LM) izraudzījusies 23 uzņēmumus ar nestandarta darba laiku, kuros desmit mēnešus nodrošinās subsidētu elastīgu bērnu uzraudzības pakalpojumu, informēja LM pārstāve Marika Kupče.

Visu uzņēmumu darbiniekiem, kas pieteikušies dalībai projektā, būs nodrošināts subsidētais bērnu uzraudzības pakalpojums ārpus standarta darbalaika, proti, no plkst.18 līdz 8 darba dienās, kā arī brīvdienās. Pakalpojumu īstenos reģistrētie bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēji vai pirmsskolas izglītības iestādes.

Pakalpojumu sniegs bērna mājās vai citā piemērotā vietā ārpus bērna dzīvesvietas.

Rīgas teritorijā elastīgo bērnu uzraudzības pakalpojumu saņems starptautiskā lidosta «Rīga», mazumtirdzniecības veikalu tīkli «Rimi Latvia» un «Maxima», SIA «Rīgas satiksme», Rīgas Dzemdību nams, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, SIA «Rbsskals Serviss», Jaunais Rīgas teātris, Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centrs, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un SIA «Bromus». Tāpat pakalpojumu saņems SIA «Cubies», AS «Tallink Latvia», SIA «ArtSmart», viesnīca «OK Hotel» un «Latvijas gaisa satiksme».

Jelgavas un Dobeles pilsētas teritorijā pakalpojumu saņems «Rimi Latvia», SIA «Viktorija B» ēdināšanas uzņēmums «Silva», SIA «Baltic Candles Ltd.», SIA «Jelgavas augļi», kā arī Jelgavas pilsētas slimnīca, Tieslietu ministrijas Ieslodzījuma vietu pārvalde un Jelgavas cietums.

Savukārt Valmieras teritorijā elastīgo bērnu uzraudzības pakalpojumu saņems AS «Valmieras stikla šķiedra», «Maxima» un Vidzemes slimnīca.

Papildus projekta pētījumā piedalīsies Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca, drošības kompānija «Grifs AG», Jelgavas pilsētas pašvaldības policija, SIA «Runway» un Baltijas Starptautiskā akadēmija.

Paredzēts, ka subsidētā bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēji sāks darboties jau šomēnes.

Pakalpojumu nodrošinās desmit mēnešus ar mērķi pakāpeniski pāriet uz privāto - darba devēja un darba ņēmēja - finansējumu,

kā arī, iespējams, valsts un pašvaldības līdzfinansējumu. Pirms pakalpojuma sniegšanas starp saņēmēju, viņa darba devēju, pakalpojuma sniedzēju un pašvaldību būs jānoslēdz līgums.

Projekta laikā arī plānots izstrādāt pētījumu par darbinieku apmierinātību ar darba apstākļiem un darba un ģimenes dzīves saskaņošanu, kā arī piedāvāt modeli darbinieku bērnu aprūpes organizācijai. Pētnieku komanda arī vērtēs, kādu iespaidu subsidētais bērnu aprūpes pakalpojums atstāj uz produktivitāti uzņēmumā, kadru mainību, darbnespēju un citiem parametriem.

Projekts ir līdzfinansēts Eiropas Savienības Nodarbinātības un sociālās inovācijas programmas 2014.-2020.gadam ietvaros.

Tā mērķis ir attīstīt elastīga laika bērnu aprūpi vecākiem, kas strādā nestandarta darba laiku, izveidojot ilgtermiņa modeli

šo pakalpojumu subsidēšanai un veicinot vecāku nodarbinātību un darba un ģimenes dzīves saskaņošanu.

Jau vēstīs, ka LM šim mērķim kopumā plāno piesaistīt 150 pakalpojuma sniedzējus. LM jau aicinājusi bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējus un pirmsskolas izglītības iestādes, kas darbojas Rīgas, Jelgavas vai Valmieras pilsētu teritorijās vai tuvāko pašvaldību teritorijās, izvērtēt iespēju pieteikties iepirkuma konkursam, bet līdz šim nereģistrētas aukles reģistrēties Izglītības kvalitātes valsts dienestā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu