Parlaments sanāks uz Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīto svinīgo sēdi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, Saeima sanāks uz svinīgo sēdi, kura sāksies plkst.12, un tajā uzrunu teiks Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Sēdē tradicionāli aicināts piedalīties Valsts prezidents, bijušie valsts prezidenti, Ministru kabineta locekļi, Augstākās padomes deputāti, kuri balsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu, ārvalstu diplomātiskais korpuss un starptautisko organizāciju pārstāvniecību vadītāji Latvijā. Šogad uz svinīgo sēdi aicināti arī bijušie Saeimas priekšsēdētāji.

Šodien paredzēti arī citi svinīgie pasākumi, kuros piedalīsies Saeimas deputāti.

Plkst.9 Jēkaba katedrālē, Jēkaba ielā 9, notiks ekumeniskais dievkalpojums, pēc tam plkst.11 Saeimas Dzeltenajā zālē, Jēkaba ielā 11, notiks Gunāra Kusiņa grāmatas «Latvijas parlamentārisma apskats» svinīgā atvēršana.

Pēc 4.maija svinīgās sēdes plkst.12.30 sekos Mūrnieces tosts un plkst.12.45 Latvijas pirmā ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica portreta dāvināšana Saeimai. Tas būs Mūrnieces un bijušo Saeimas priekšsēdētāju Solvitas Āboltiņas (V), Gundara Daudzes (ZZS), Induļa Emša (LZP), Ingrīdas Ūdres, Alfreda Čepāņa un Anatolija Gorbunova kopīgs dāvinājums Latvijas parlamentam.

Plkst.13.15 Saeimas nama pagalmā notiks tradicionālā kopīgā fotografēšanās un plkst.14 paredzēta ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa. Plkst.14.45 Saeimas Viesu zālē, Jēkaba ielā 11, notiks Baltā galdauta svētki Augstākās padomes deputātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu