Premjers aicina jaunās paaudzes dēļ atcerēties neatkarības atgūšanas laiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Māris Kučinskis aicina saglabāt atmiņā valsts neatkarības atgūšanas notikumus, lai par tiem uzzinātu arī jaunā Latvijas paaudze.

Apsveicot iedzīvotājus valsts neatkarības atgūšanas gadadienā, premjers atzīst, ka daudzu, kas piedzīvoja 1990.gada 4.maiju, vairs nav mūsu vidū. Tomēr viņu vietā ir nākuši citi - jauni, trauksmaini un cerību pārpildīti. Un tieši viņu dēļ ir jāatceras Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadiena.

«Rakstīt apsveikumus valsts svētkos ir saviļņojoši. Vienmēr ir sajūta, ka visi īstie vārdi jau ir pateikti un visi atmiņu stāsti ir izstāstīti un uzklausīti. Tomēr tā nav,» pauž premjers.

Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadiena ir svētki ikvienam, kas toreiz stāvēja pie Augstākās padomes nama un skaitīja katru «par», kas tika izteikts par neatkarības atjaunošanu. «Tie ir svētki tiem, kuri katru rītu modina bērnus, lai vestu viņus uz skolu, tiem, kuri, vārot rīta kafiju, ar bažām domā par gaidāmo darba dienu. Arī tiem, kuri, būdami svešumā, domā par sev tuvajiem Latvijā,» piebilst valdības vadītājs.

Premjers arī atgādina, ka šodien svētki ir ikvienam - gan tiem, kuri atzīst savas kļūdas, gan arī tiem, kuri tās neatzīst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu