Mediķiem neizdodas glābt dīķī slīkuša bērna dzīvību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā diennaktī mediķiem nav izdevies glābt piemājas dīķī slīkuša trīs gadus veca zēna dzīvību, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Vītola stāstīja, ka negadījums noticis Vidzemē, kad zēns, uz īsu brīdi palicis pagalmā neuzraudzīts, iekrita piemājas dīķī. Neskatoties uz vecāku sākto palīdzības sniegšanu, vadoties pēc NMPD dežūrārsta sniegtajiem norādījumiem pa telefonu, kā arī vēlāk mediķu veiktajiem glābšanas pasākumiem, bērna dzīvību glābt neizdevās.

Tāpat aizvadītajā diennaktī Zemgalē piemājas dīķī iekritis kāds gadu vecs zēns. Māsa notikumu pamanīja un momentā izrāva zēnu no dīķa. Cietušais bērns stabilā stāvoklī tika nogādās mediķu uzraudzībā.

Vītola atgādina, ka mazus bērnu - īpašu vecumā līdz četriem gadiem - nevar atstāt bez uzraudzības. Tāpat mediķi iesaka drošības labad norobežot piemājas dīķus un baseinus, kā arī rūpīgi pieskatīt bērnus jebkuru ūdenstilpņu tuvumā.

«Ja notikusi nelaime, nekavējoties jāzvana mediķiem pa tālruņa numuru «113», bet līdz mediķu ierašanās brīdim jāsāk palīdzības sniegšana, vadoties pēc dežūrējošā ārsta norādījumiem līdz notikuma vietā ierodas mediķi,» atzina Vītola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu