Vējonis: Mēs aizvien esam ceļā uz mūsu ideālo Latviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Arī pēc 26 gadiem, jau neatkarīgā valstī, Latvijai ir jābūt uz pastāvīga pilnveidošanās ceļa, tāpēc tās iedzīvotāji pastāvīgi ir ceļā uz ideālo Latviju, šodien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā Krāslavā uzrunā sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

«Šodien pirms 26 gadiem mēs atguvām mūsu valsts neatkarību. 1990.gada 4.maijā mēs saspringti skaitījām balsis un sekojām līdzi izšķirošajam balsojumam Augstākajā padomē, kur mūsu vēlētie deputāti lēma mūsu likteņus. Katra balss bija no svara. Tās bija balsis par - par labāku dzīvi, par brīvību, par drošību un likuma varu. Tās ir balsis par Latviju un mūsu kopīgo nākotni,» sacīja prezidents.

Viņš norādīja, ka 4.maijā savijas Latvijas valsts un tautas vēsture, tagadne un nākotne. «Šajā dienā mēs varam būt lepni par sevi. Mēs divreiz aizvadītajā gadsimtā spējām izcīnīt sev valsti, mūsu tauta visai pasaulei ir apliecinājusi pārcilvēcisku izdzīvošanas spēku. Ne tikai pretoties, nepadoties un izturēt, bet arī daudz vairāk - saliedēties un spēt no jauna izcīnīt savu brīvību un savu valsti,» uzsvēra Vējonis.

Prezidents atzina, ka savas valsts neatkarības atjaunošanu izcīnījām lielos pārmaiņu laikos. Daudz bija mums nezināms. Tomēr spējām izdarīt drosmīgus un vajadzīgus lēmumus, lai nostiprinātu jaundzimušo valsti. Latvijas ceļš uz NATO un Eiropas Savienību ir izcils piemērs tam, ka svarīgākos mērķus ir iespējams sasniegt tikai ar smagu, neatlaidīgu un saliedētu darbu.

«Pēc 26 gadiem atjaunotās neatkarības valstī mēs pastāvīgi esam uz mūsu valsts pilnveidošanas ceļa. Mēs aizvien esam ceļā uz mūsu ideālo Latviju. Daudz kas joprojām ir uzlabojams. Tomēr es gribu uzsvērt, ka mēs esam sasnieguši ļoti daudz. Paldies ikvienam, kurš pielicis savas pūles, lai stiprinātu mūsu valsti un mūsu vērtības,» pauda Vējonis.

Šodien Latvijā un citviet pasaulē ar dažādiem pasākumiem tiks svinēta Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 26.gadadiena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu