Šogad nedaudz sarucis smagu un letālu negadījumu skaits darba vietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gada pirmajā ceturksnī nedaudz sarucis smagu un letālu negadījumu skaits darba vietā,liecina Valsts darba inspekcijas (VDI) apkopotie dati.

Šī gada pirmajos trīs mēnešos darba vietās reģistrēti 30 smagi un četri letāli nelaimes gadījumi. Savukārt pērn pirmajā ceturksnī tika reģistrēti 44 smagi nelaimes gadījumi, bet septiņi bija letāli.

Tāpat šogad pirmajos trīs mēnešos veikti 613 nereģistrētās nodarbinātības apsekojumi un konstatēta 231 nereģistrēti nodarbināta persona. Savukārt pirms gada šajā laika periodā veikti 790 nereģistrētās nodarbinātības apsekojumi, kuru laikā tika konstatētas 442 nereģistrēti nodarbinātās personas.

Kā norādīja VDI pārstāve Dace Aleksāne, gan nelaimes gadījumu izmeklēšana, gan nereģistrēti nodarbināto personu konstatēšana un pierādīšana ir laikietilpīgs un darbietilpīgs process, tāpēc dati par šī gada ceturksni vēl ir operatīvie dati, kas var mainīties, jo daļa veikto apsekojumu vēl ir izmeklēšanā un pierādīšanas procesā, tāpēc šie dati statistikā nav iekļauti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu