Pārceltajiem VID darbiniekiem veidos jaunas darbavietas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Uz Ieslodzījuma vietu pārvaldi pārceltajiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem, kuru kopumā būs pieci, būs nepieciešama jaunu darba vietu izveidošana un papildu finansējums, visticamāk, no budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem», ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāmā» stāstīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA).

«[Amata vietas] tiks veidotas no jauna. Tas nozīmē, ka ar premjera rīkojumu šie cilvēki tiks pārcelti, tie būs papildu izdevumi. Ir vienošanās, ka līdzekļi tiks nodrošināti,» teica Rasnačs.

Atalgojums rotācijas gadījumā ir saglabājams līdzšinējā līmenī.

Rasnačs stāstīja, ka pārceltie darbinieki ir ar jurista izglītību, vienam maģistra grāds, četriem - bakalaura grāds, tie ir darbinieki ar ilgu pieredzi valsts pārvaldē. «Es redzu, ka viņiem būs jaunas iespējas dot savu ieguldījumu. Mums ir lieli darbi priekšā, jāpieņem jauns Soda likums,» izteicās ministrs.

Jau ziņots, ka kopumā amatā VID tiks pārceltas 39 amatpersonas, no tām 22 būs vadītāji - 18 tiks pārcelti VID iekšienē, savukārt četri - ārpus dienesta. No pārējiem 17 nodarbinātajiem 14 tiks pārcelti VID iekšienē, savukārt atlikušie - ārpus dienesta. VID iekšienē darbinieku rotāciju paredzēts pabeigt līdz 11. maijam, savukārt darbiniekus ārpus dienesta paredzēts pārcelt līdz 23. maijam.

Amatpersonas skaidro, ka rotācija nav saistīta ar kādiem negodprātīgiem darbiniekiem, bet ir preventīvs pasākumus, lai mazinātu korupcijas risku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu