Tikai 3% sieviešu ļoti svarīgs faktors bērna laišanai pasaulē ir patriotisms

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Tikai 3% sieviešu patriotiskas jūtas pret Latviju ir ļoti svarīgs faktors bērna laišanai pasaulē; vienlaikus lielākajai daļai bērna laišanu pasaulē visvairāk ietekmētu pašu finansiālā situācija, noskaidrots pētījuma centra «SKDS» aptaujā par demogrāfisko situāciju Ances un Jūrkalnes pagastā.

Kopumā 49% sieviešu norādījušas, ka finansiālā situācija, kā faktors bērna laišanai pasaulē, ir ļoti svarīga, bet 24% - drīzāk svarīga. Tāpat teju pusei būtisks faktors bērna laišanai pasaulē ir piemērota partnera esamība, kā arī veselība, darba iespējas un valsts pabalsti.

Pētījumā noskaidrots, ka, lai gan tādi radītāji, kā vidējais bērnu skaits, kurus sievietes sev vēlētos, kopš 2012.gada īpaši nav mainījies (vidēji 2.51 bērns), 4 gadu laikā būtiski ir pieaudzis to sieviešu īpatsvars, kuras apgalvo, ka tuvāko 3 gadu laikā noteikti vēlētos tikt pie jauna bērna.

Kopumā 27% sieviešu (2012.: 18%) (Ancē – 29%, Jūrkalnē – 26%) nākošo 3 gadu laikā noteikti sev vēlētos vēl kādu bērnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu