VID darbinieku rotācijas izmaksas vēl rēķina

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Tas, cik izmaksās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku rotācija, vēl tiek rēķināts, teica Ministru prezidenta preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Pēc viņa vārdiem, patlaban vēl nav skaidras ne kopējās izmaksas, ne arī tas, cik daudz jaunu amata vietu tiks izveidotas. Tas varētu tapt zināms tuvākajā laikā, jo «līdz mēneša beigām visam jābūt notikušam».

Kopumā tiks pārceltas 39 VID amatpersonas, no tām 22 būs vadītāji - 18 tiks pārcelti VID iekšienē, savukārt četri - ārpus dienesta. No pārējiem 17 nodarbinātajiem 14 tiks pārcelti VID iekšienē, savukārt atlikušie - ārpus dienesta. VID iekšienē darbinieku rotāciju paredzēts noslēgt līdz 11.maijam, savukārt darbiniekus ārpus dienesta paredzēts pārcelt līdz 23.maijam.

Finanšu ministre marta beigās VID ģenerāldirektorei uzdeva līdz šā gada 1.maijam nodrošināt, lai tie dienesta darbinieki, pār kuriem ir kritusi nopietna aizdomu ēna un par kuriem ir informācija, ka no viņu puses ir bijusi negodprātīga darbība, VID esošajās struktūrās vairs nestrādātu.

Ministre arī uzdeva veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju. Turpmāk šāds rotācijas mehānisms VID struktūrās būšot regulārs, tostarp ik pa pieciem gadiem būs jānodrošina vadītāju rotācija.

Jau ziņots, ka uz Ieslodzījuma vietu pārvaldi tiks pārcelti pieci cilvēki, un tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs ceturtdien atzina, ka viņiem tiks izveidotas jaunas amata vietas un būs nepieciešams papildu finansējums algām, visticamāk, no budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu