«NTV Mir» Mūrnieci nodēvē par neonacisti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) vērsusies pie Lielbritānijas televīzijas un radio regulatora «Ofcom» ar aicinājumu izvērtēt Latvijā retranslētā un Lielbritānijas jurisdikcijā esošā TV kanāla «NTV Mir» raidījuma «Mesto vstreči», kurā Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) nodēvēta par neonacisti, atbilstību likumam, informē padomes pārstāvji.

NEPLP Monitoringa centrs konstatējis, ka šā gada 20.aprīlī pārraidītajā programmā «Mesto vstreči», kas ir redzama Latvijas skatītājiem, notikusi diskusija par iespējamo nacisma atdzimšanu Eiropā. Diskusiju papildina TV sižeti, vienā no tiem Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Mūrniece tiek nodēvēta par neonacisti, kura esot slavena ar saviem ultralabējiem uzskatiem un negatīvu attieksmi pret Krieviju.

Sižetā apgalvots, ka Saeimas priekšsēdētāja esot piedalījusies nacistu leģionāru maršā šā gada 16.martā un nolikusi ziedus pie nacistu kapavietas. Monitoringa centra ieskatā elektronisko plašsaziņas līdzekļu raidījumos nav pieļaujams faktu negodīgs atspoguļojums nolūkā radīt tendenciozu priekšstatu par raidījumā apskatīto tematiku.

NEPLP Monitoringa centrs konstatē, ka minētais sižets ir neobjektīvs un tendenciozs, tajā demonstrētie videokadri ir apzināti samontēti un neatbilst aizkadrā teiktajam.

Ņemot vērā minēto,NEPLP konstatē, ka minētajā «NTV Mir» sižetā ir pārkāpts Latvijas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums, kā arī Lielbritānijas elektronisko plašsaziņas līdzekļu regulatora apstiprinātajā pārraidīšanas kodeksā noteiktais, ka «viedokļi un fakti nedrīkst būt sagrozīti jeb maldinoši».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu