UR vēl nav saņēmis pieteikumu par Kaimiņa jaundibinātās partijas reģistrāciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Uzņēmumu reģistrs (UR) vēl nav saņēmis pieteikumu par pie frakcijām nepiederošā Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa jaundibinātās partijas «KVP» reģistrāciju, zināja UR.

UR informē, ka saskaņā ar Politisko partiju likumu, lēmumu par ieraksta izdarīšanu partiju reģistrā, atteikumu izdarīt ierakstu vai ieraksta izdarīšanas atlikšanu partiju reģistra iestādes amatpersona pieņem septiņu darbdienu laikā pēc pieteikuma saņemšanas.

«Līdz ar to UR varēs lemt par jaundibinātās partijas reģistrāciju septiņu dienu laikā pēc tam, kad UR tiks saņemts atbilstošs pieteikums. Šobrīd pieteikums UR vēl nav saņemts,» aģentūrai BNS skaidroja reģistra pārstāve Baiba Danovska.

Tāpat likumā noteikts, ka partijas dibinātāju pilnvaroti pārstāvji triju mēnešu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par partijas dibināšanu iesniedz partiju reģistra iestādei pieteikumu par partijas ierakstīšanu partiju reģistrā. Izskatot iesniegtos dokumentus, UR valsts notārs pārbauda, vai dokumentiem, kurus reģistrē (pievieno lietai) vai uz kuru pamata izdara ierakstu politisko partiju reģistrā, ir juridisks spēks un vai citas formas prasības atbilst normatīvajiem aktiem, kā arī vai ziņu un noteikumu apjoms un saturs atbilst normatīvajiem aktiem un citiem reģistrācijas lietā esošajiem dokumentiem.

Līdz ar to tikai pēc pieteikuma saņemšanas UR valsts notārs varēs izvērtēt, vai politiskās partijas nosaukums atbilst normatīvo aktu prasībām.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka otrdien nodibināta Kaimiņa partija «KPV», uz kuras dibināšanu bija pieteikušies 385 cilvēki.

Kaimiņš 12.Saeimā tika ievēlēts no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) saraksta, kur viņš no pēdējās 35.vietas sarakstā Rīgā plusu dēļ «uzleca» uz pirmo vietu. Saeimas frakciju viņš pameta šā gada februārī.

Savā uzrunā nupat dibinātajai partijai Kaimiņš teica, ka partija iezīmē «pārmaiņu ceļu». «Ļoti daudzi politiķi negribēja, lai šis pasākums notiek. Mēs esam iezīmējuši pārmaiņu ceļu. Šī ir pēdējā iespēja kaut ko mainīt,» teica politiķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu