Pārbauda iekšējo ūdeņu pasažieru kuģu drošību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Pirms sākt pasažieru pārvadājumus, Latvijas Jūras administrācijas (JA) kuģošanas drošības inspektori sākuši pārbaudīt iekšējo ūdeņu pasažieru kuģu drošību.

Direkcijā arī informē, ka vairākas firmas, kuru kuģi un kanāla laivas veic pasažieru pārvadājumus Daugavā un Rīgas pilsētas kanālā, jau ir atklājušas sezonu.

Pārbaužu laikā inspektori kontrolē kuģu korpusu hermētiskumu, dzinēju stāvokli, stūres iekārtu darbību, kā arī aprīkojumu, tai skaitā ugunsdzēsības un glābšanas līdzekļus. Īpaša uzmanība tiek pievērsta kuģu apkalpju kvalifikācijai.

Līdz maija sākumam pārbaudīti un par pasažieru pārvadāšanai drošiem atzīti šādi kuģi: «Vecrīga», «Jūrmala», «Jelgava», «Horizonts», «Rīgas pērle», «Libava», «Annabella», «Darling», «Maria», «Laima» un «Rebeka».

Ja pasažieru kuģa tehniskais stāvoklis, aprīkojums vai apkalpes sastāvs un kvalifikācija neatbilst noteiktajiem standartiem, kuģis darbu sākt nevar. Pēc konstatēto trūkumu novēršanas kuģim tiek veikta atkārtota pārbaude.

Administrācijas kuģošanas drošības inspekcijas vadītājs Artūrs Ošs skaidro, ka šogad pārbaudītajiem iekšējo ūdeņu pasažieru kuģiem nopietni trūkumi nav konstatēti. Dažiem kuģiem konstatētas nelielas nepilnības, kas nekavējoties novērstas.

Iekšējo ūdeņu pasažieru kuģu pārbaudes tiek veiktas regulāri, reizi gadā - parasti pavasarī, pirms navigācijas sezonas sākšanas. Bez tam sezonas laikā tiek veiktas arī ārpuskārtas pārbaudes, visbiežāk tad, ja ir iemesls uzskatīt, ka kuģa apkalpe vai tās īpašnieks rīkojas neatbilstoši kuģošanas drošības prasībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu